Mainos

Kysely: Kerry johtaa demokraattiehdokkaista

Senaattori John Kerry on hyökännyt Bushin hallintoa vastaan kiivaammin kuin koskaan aiemmin. Hän syyttää sitä Amerikan kansan harhaanjohtamisesta Irak-asiassa.

Masschusettsilainen senaattori John Kerry näyttää karkaavan muilta demokraattiehdokkailta kaksi päivää ennen New Hampshiren esivaaleja. Illalla julkaistun USA Today/CNN/Gallup -mielipidemittauksen mukaan Kerryä kannattaa nyt 38 prosenttia ja Vermontin entistä kuvernööriä Howard Deania 25 prosenttia demokraattien todennäköisistä äänestäjistä. Mittauksen virhemarginaali on 4 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Kerry on siten vetänyt Deaniin 10 prosenttiyksikön kaulan. Kerryn suosio on kasvanut 10 prosenttiyksikköä ja Deanin supistunut 5 prosenttiyksikköä neljä päivää aiemmin tehdystä samanlaisesta Gallup-mittauksesta. Deanilla oli eräässä vaiheessa jopa 20 prosenttiyksikön etumatka Kerryyn New Hampshiressa.

Senaattori Kerry hyökkäsi tänään Bushin hallintoa vastaan kiivaammin kuin koskaan aiemmin. Hän syytti sitä Amerikan kansan harhaanjohtamisesta Irak-asiassa. Kerry vaati televisiossa presidentti George W. Bushia, varapresidentti Dick Cheneyä ja muita hallituksen jäseniä vastuuseen väitteistä, joiden mukaan Irakilla on joukkotuhoaseita. Hän perusteli syytöksiään juuri eronneen amerikkalaisen asetarkastajan David Kayn käsityksellä, jonka mukaan Irakilla ei ole joukkotuhoaseita.

Lieberman nousussa

Connecticutilainen senaattori Joseph Lieberman on uusimman Gallup-mittauksen mukaan noussut 12 prosentin suosiollaan kolmanneksi eläkkeellä olevan kenraalin Wesley Clarkin ohi.

Clarkin kannatus putosi neljässä päivässä 19 prosentista 10 prosenttiin. Pohjoiscarolinalaista senaattoria John Edwardsia - viikko sitten pidettyjen Iowan puoluekokousäänestysten yllätyskakkosta - annattaa nyt 5 prosenttia demokraateista.

Aiemmin tänään julkaistun Reuters/MSNBC/Zogbyn mielipidemittauksen mukaan Kerryllä on turvallinen, seitsemän prosenttiyksikön etumatka Deaniin. Tämän mittauksen kannatusluvut olivat Kerry 30, Dean 23, Clark 13, Lieberman 9 ja Edwards 9 prosenttia. Epävarmoja äänestäjiä on 13 prosenttia.

Presidentti George W. Bush on yksi esivaalien 14 republikaanisesta ehdokkaasta, mutta hänellä ei ole vakavasti otettavia haastajia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.