Mainos

Kysely: Karjalaa ei haluta takaisin

Karjalan palauttamiseen kohdentuu eniten toiveita kaikkein varttuneimmissa ja kaikkein nuorimmissa ikäluokissa.

Kansalaisten enemmistö ei kaipaa 60 vuotta sitten menetettyä Karjalaa takaisin.

STT:n Suomen Gallupilla teettämässä mielipidetutkimuksessa 57 prosenttia vastaajista katsoi, että Karjalan palauttaminen ei ole toivottavaa. Karjalan palauttamista piti erittäin tai melko toivottavana 38 prosenttia vastaajista.

Kansalaisten Karjala-näkemykset eivät ole muuttuneet muutamassa vuodessa. Vuonna 1998 samaan kysymykseen vastattiin miltei samalla tavalla eli palauttamista toivoi 36 prosenttia ja 58 prosenttia katsoi, että se ei olisi juurikaan tai ei lainkaan toivottavaa.

Karjalan palauttamista kysyttiin 1001 suomalaiselta puhelimitse 15.-23. kesäkuuta.

Karjalan palauttamiseen kohdentuu eniten toiveita kaikkein varttuneimmissa ja kaikkein nuorimmissa ikäluokissa, mutta niissäkin palauttamista toivovat ovat vähemmistössä. Miehet ovat hieman innokkaammin Karjalan palauttamisen kannalla kuin naiset. Ammattiaseman mukaan Karjalan palauttaminen saa enemmän vastakaikua eläkeläisiltä ja maanviljelijöiltä.

Puoluekanta selittää suhtautumista myös: keskustan kannattajat suhtautuvat palauttamiseen muita myönteisemmin. Noin puolet eli 49 prosenttia keskustan kannattajista pitää asiaa vähintäänkin melko toivottavana.

Karjalan kannaksella Ihantalassa vietetään tänään Talin-Ihantalan suurtaistelun 60-vuotisjuhlaa. Paikalla on muun muassa satoja suomalaisia veteraaneja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.