Mainos

Kysely: Kansalaiset haluavat eroon Rumsfeldista

Suurin osa amerikkalaisista haluaa puolustusministerinsä Donald Rumsfeldin eroavan tehtävistään, kertoo tuore mielipidekysely.

Donald Rumsfeld

Uutiskanava CNN:n ja USA Today -lehden teettämän tutkimuksen mukaan puolustusministeri Donald Rumsfeldin eroa haluaisi 52 prosenttia amerikkalaisista. Vain 36 prosenttia vastaajista toivoo hänen jatkavan puolustusministerinä.

Mielipidekyselyn mukaan Rumsfeldin toiminnan hyväksyy tällä hetkellä hieman yli 40 prosenttia amerikkalaisista. Vastaava luku oli jopa yli 70 prosenttia viime vuoden huhtikuussa, jolloin Irakin johtaja Saddam Hussein syrjäytettiin.

Donald Rumsfeldia on viime aikoina arvosteltu muun muassa Irakin tilanteen hoidosta ja siitä, ettei hän ole allekirjoittanut omakätisesti surunvalittelukirjeitä Irakissa kuolleiden amerikkalaissotilaiden omaisille.

Viikonloppuna tehtyyn mielipidekyselyyn osallistui yli tuhat amerikkalaista. Kyselyn virhemarginaali on 3-4,5 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Irakin tilanne syö myös Bushin kannatusta

Myös toisesta tuoreesta mielipidekyselystä käy ilmi amerikkalaisten kasvava tyytymättömyys maan ulkopolitiikkaan. Washington Post -lehden ja ABC News -uutiskanavan teettämän kyselyn mukaan kansalaisten pettymys sotaponnisteluihin on nakertanut presidentti George Bushin kannatusta.

Peräti 56 prosenttia kyselyyn osallistuneista katsoi, että sodan vaatima hinta ei vastaa siitä saatavaa hyötyä. Heinäkuussa tehdyssä kyselyssä tätä mieltä oli vain 49 prosenttia. 57 prosenttia ei hyväksynyt presidentti Bushin Irak-politiikkaa. Samalla kuitenkin 58 prosenttia oli sitä mieltä, ettei Yhdysvallat voi tässä tilanteessa vetäytyä Irakista.

Maanantaina julkistettu kysely tehtiin 16.-19. joulukuuta ja siihen osallistui runsaat tuhat amerikkalaista. Sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

(MTV3-Reuters-AFP-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 21.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.