Mainos

Kysely: Itävallan painostustoimet lopetettava

Yli puolet suomalaisista haluaa lopettaa heti 14:n EU-maan Itävalta-boikotin, joka on suunnattu maan hallitusta vastaan äärioikeistolaisena pidetyn Vapauspuolueen takia. Suomen pikaista, yksipuolista irtautumista boikotista tukee runsaat 40 prosenttia suomalaisista. Tämä ilmenee sanomalehti Kalevan teettämästä mielipidekyselystä, jota varten haastateltiin 1002 suomalaista.

Suomalaisista 24 prosenttia on täysin ja 33 prosenttia jokseenkin samaa mieltä kyselyn väitteen kanssa, jonka mukaan boikotti Itävallan hallitusta vastaan pitää lopettaa heti. Yhteensä 57 prosenttia suomalaisista kannattaa siis Itävallan vastaisten painostustoimien päättämistä. Kokoomuksen samoin kuin keskustan kannattajista noin kolme neljäsosaa lopettaisi painostuksen heti. SDP:n tukijoissa boikotin jatkon vastustajia on hieman enemmän (46 prosenttia) kuin sen kannattajia (43 prosenttia). Vasemmistoliiton kannattajista kolme neljäosaa haluaa jatkaa boikottia. Myös vihreiden kannattajien enemmistö kannattaa painostustoimien jatkamista.

Juutalaiset ja pakolaiset

Itävalta-boikotin ohella suomalaisilta kysyttiin mielipidettä Hitlerin ajan juutalaisvainoista ja Suomessa olevista ulkomaalaisista. Yli 80 prosenttia suomalaisista pitää tietoja juutalaisten vainosta todenmukaisina. Sen sijaan vajaa viidennes suomalaisista 15-24-vuotiaista nuorista ei kyselyn mukaan usko historiallisiin tietoihin juutalaisten vainoista.

Ulkomaalaisia koskeva kyselyosuus osoitti, että viidesosa suomalaisista katsoo, että Suomessa olevista ulkomaalaisista on vain haittaa. Lähes neljännes suomalaisista oli sitä mieltä, että Suomen tulisi sulkea rajat tänne pyrkiviltä ulkomaalaisilta, niin pakolaisilta kuin siirtolaisilta. Suomen Gallup teki kyselyn maaliskuun puolivälissä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.