Mainos

Kysely: Internet monelle nuorelle yhtä tärkeä kuin vesi ja ruoka

Perinteisen median merkitys on suorastaan romahtanut nuorten elämässä.

Kolmasosa opiskelevista nuorista pitää internetiä yhtä tärkeänä välttämättömyytenä kuin ilmaa, vettä, ruokaa ja suojaa, kertoo Mediaviikko -portaali. Tieto käy ilmi Ciscon tekemästä 2011 Cisco Connected World Technology Report -selvityksestä.

Selvityksen mukaan yli puolet opiskelijoista ei voisi niin ikään elää ilman internetiä ja osa piti sitä jopa tärkeämpänä kuin autoa, treffeillä käymistä ja juhlimista.

Myös tutkimuksen muut osa-alueet paljastavat, että perinteisen tiedotusvälineiden merkitys nuorten elämässä on vähentynyt. Vain kuusi prosenttia opiskelijoista ja kahdeksan prosenttia työelämään siirtyneistä nuorista piti televisiota tärkeimpänä teknisenä laitteenaan ja vain neljä prosenttia vastanneista ilmoitti sanomalehden tärkeimmäksi informaatiolähteekseen.

Ciscon mukaan opiskelijoiden suhtautuminen internetiin antaa esimakua siitä, miten tämä työelämään siirtymässä oleva sukupolvi asenteineen ja odotuksineen tulee vaatimaan yrityksiltä. Nämä internetiin ja yhteydenpitoon liittyvät asenteet tulevat vaikuttamaan rekrytointitavoista viestintävälineisiin ja mobiilista elämäntyylistä tietoturvaan.

Cisco Connected World Technology Report toteutettiin nyt toista kertaa ja siinä tutkitaan ihmisen käyttäytymisen, internetin ja ryhmätyöskentelyn suhdetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.