Mainos

Kysely: Inflaatio hiipii suomalaisten kukkaroihin

Suomalaisten mielestä korkeimmilleen 17 vuoteen kohonnut inflaatio tuntuu kukkarossa. Kuluttajahintojen nousu eli inflaatio kiihtyi elokuussa 4,7 prosenttiin.

MTV:n nettikyselyyn vastanneista 85 prosenttia on sitä mieltä, että inflaation nousu tuo kukkaron pohjan näkyviin entistä nopeammin. Vastaajista 15 prosenttia ei koe kuluttajahintojen nousua ongelmaksi.

Vastaajien keskuudessa kiukuttaa ja huolettaa eniten ruuan hinnan nousu.

"Kyllä tuntuu, ruoka maksaa törkeän paljon ja nimenomaan peruselintarvikkeet ovat kaikkein eniten kallistuneet", sanoo nimimerkki M-L.

"Erityisesti pienituloisilla inflaatio tuntuu pahiten.. Kauppareissulla menee 20 euroa, että hujahtaa vaikka ostaisit vain muutaman perustarvikeen", kirjoittaa puolestaan nimimerkki Pienituloinen.

Kalliimpaakin voisi nimimerkki Velin mielestä olla. "Kai se tuntuu, mutta ihmettelen, että kallista ruokaa voidaan silti ostaa likkaa ja lihottaa itsensä. Tällä perusteella ruokakaan ei ole vielä riittävän kallista."

Kaikkia ruuankaan hintojen nousu ei pelästytä.

"Koska juuri eläkeelle siirryttäessä on aikaa seurata hintoja ja näin ostaa laadukasta halvalla. On myös aikaa taas tehdä kotiruokaa joka tulee halvemmaksi. Muissa kuin ruokatuotteissa on vielä runsaasti erikoistarjouksia ja eläkkeellä ei tavaroita enää niinkään tarvita, kun kaikkea jo on", kertoo nimimerkki Blondi.

Varsinkin pienituloisimmilla inflaation nousu vaikuttaa kyselyn perusteella paljon muuhunkin kuin ruokapöydän antimiin.

"Toimeentulotuen piiriin kuuluvana perheellisenä aikuisopiskelijana tulot ovat jo valmiiksi minimaaliset, nyt tuntuu siltä, että ei uskalla edes ajatella ruokaa, vaatteista puhumattakaan.", sanoo mimimerkki jsm.

"Kyllä kaikki hintojen nousu tuntuu yksinhuoltajan kukkarossa. Rahapussiahan ei edes ole. Mistäpä sitä tingitään, jos ei sitten ruoasta. Vaatteet on päällä oltava, keljua olisi kouluun lapsen mennä ilman vaatteita.", kiteyttää nimimerkki hanneliie.

MTV:n internetsivuilla julkaistuun kyselyyn vastasi hieman yli 1400 ihmistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.