Mainos

Kysely: Homous tai lesbous ei kuulu työnantajalle

Työntekijän seksuaalinen suuntautuminen ei suomalaisten mukaan kuulu työnantajalle. MTV:n nettikyselyyn vastanneista yli 79 prosenttia on sitä mieltä, että seksuaalinen suuntautuneisuus on jokaisen henkilökohtainen asia.

Kyselyyn vastanneista 20 prosenttia puolestaan pitää työnantajan oikeutena tietää työntekijän parisuhteen laadusta.

Seksuaalista suuntautumista yksityisasiana pitävät vastaajat perustelevat vastaustaan muun muassa sillä, että seksuaalinen suuntautuneisuus ei vaikuta työntekoon tai työmotivaatioon. Vastaajat myös hämmästelevät 2000-luvun Suomen ahdasmielisyyttä.

"Katsokaa peiliin jokainen, onko varaa tuomita?"

- Herätkää jo tähän vuosisataan ja pipot pois silmiltä. Ei voi muuta kuin ihmetellä, kuinka tiukkapipoista väkeä vielä on olemassa, sanoo nimimerkki Höps.

- Tarvitseeko heteronkaan selittää suuntautumistaan? Ei tarvitse, niin yksinkertaista sen pitää olla jokaiselle ihmiselle. Suuntautuminen ei kuulu tasan kenellekään. Jo tämä kysymyksenasettelu tekee vaikeaksi kuvitella, että elämme 2000-luvun Suomessa, toeaa puolestaan nimimerkki Moderni Suomi?

- Uskonnollinen, poliittinen tai seksuaalinen suuntautuminen on yksityisasia, eikä kuulu muille, sanoo nimimerkki Oikeudenmukainen.

- No ei tietenkään, sehän on jokaisen ihmisen asia. Siis henkilökohtainen! Vanhanaikaisuus ja suvaitsemattomuus suomalaisten pahe. Elämme 2008, siispä annetaan jokaisen valita vapaasti oma tiensä. Katsokaa peiliin jokainen, että onko varaa ja oikeutta tuomita ketään, perustelee nimimerkki Mari vastaustaan.

- Ei todellakaan kuulu!! Ns. "poikkeavan suuntautumisen" omaavat ovat parhaimpia, luotettavampia ja ahkerimpia työntekijöitä! Haloo, elämme 2000-luvulla!, sanoo puolestaan Outi.

- Henkilökohtaiset ja yksityiset asiat EIVÄT kuulu työnantajalle! Ja tämä suuntautuminen ei tietääkseni näy ihmisestä edes päällepäin..?, perustelee puolestaan Alexi.

- Perustelen mielipiteeni sillä, että seksuaalinen suuntautuminen ei vaikuta työkykyyn, työtaitoon tai työmotivaatioon, toteaa nimimerkki Undone.

"Jossain tapauksissa pysyttävä Raamatun sanassa"

Työnantajan oikeutta tietää työntekijän seksuaalisesta suuntautumisesta vastaajat puolestaan perustelevat muun muassa yritysten huolella omasta maineestaan sekä uskonnollisilla syillä.

- Julkisessa virassa tai johtavassa asemassa oleva henkilö kuvastaa myös edustamansa yhtiön arvoja. Meikä hanttihommissa isossa konsernissa- en ole merkittävässä asemassa- ei kuulu silloin kuin minulle!, sanoo nimimerkki Seppo.

- Liikemaailmassa tällä asialla on suuri merkitys. Hyväksyn erottamisen, perustelee nimimerkki Nainen Oulusta.

- Joissakin tapauksissa, esim. kirkon pappisviroissa on pysyttävä Raamatun sanassa, sanoo Toisinajattelija.

- Asiakaskunta ei aina välttämättä hyväksy lesboutta, homoutta, pedofiliaa jne. Yrittäjä on vastuussa yrityksestään ja joutuu suoriutumaan laskuistaan ym. velvoitteistaan, mitä varten yrityksen tulee tehdä tulosta eikä vain ärsyttää asiakaskuntaa, toteaa puolestaan nimimerkki Mendicus.

Kyselyyn vastaisi runsaat 6400 ihmistä MTV:n nettisivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.