Mainos

Kysely: Homo ei kelpaa naapuriksi

Suomalaiset haluavat naapurikseen taustaltaan nuhteettoman, raittiin ja terveen toisen suomalaisen. Joka viides ei kyselyn mukaan halua naapurikseen homoseksuaalia.

Suomalaisten vaatimuksia naapurinsa suhteen on selvitetty kyselytutkimuksessa. Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen Suomen Gallupilla teettämä kysely kertoo, että epätoivenaapureita ovat huumeiden käyttäjät (92 % vastaajista ei haluaisi naapurikseen), alkoholistit (78 %) ja henkilöt, joilla on rikosrekisteri (56 %).

Jopa viidennes suomalaisista ei halua naapurikseen homoa, maahanmuuttajaa tai aidsia sairastavaa.

15-24-vuotiaat suhtautuvat muita kielteisimmin lastentarhoihin, vanhusten ja vammaisten palvelukoteihin sekä nykyiseen naapuriinsa. Vanhuksia taas ahdistavat homoseksuaalit, tunne-elämältään tasapainottomat, poliittisiin ääriryhmiin kuuluvat tai rikoksiin syyllistyneet.

Epätoivottuina naapureina pidetyt nuorisokodit tai mielenterveyskuntoutujien asuntolat saattavat osoittautua luultua helpommiksi.

- Ihmiset pelkäävät kaikkea tavallisuudesta poikkeavaa. Tosiasiassa nuorisokoti voi olla parempi naapuri kuin kuka tahansa, sillä siellä valvonta on ympärivuorokautista, sanoo erikoissuunnittelija Irmeli Perälä Länsi-Suomen lääninhallituksesta.

Harva vastanneista hyväksyisi naapurikseen kenet tahansa. Nykyisen naapurinsa vaihtaisi kuusi prosenttia suomalaisista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.