Mainos

Kysely: Hoitajat eivät haluaisi omaisiaan hoitoon työpaikalleen

Suuri osa hoitajista ei halua läheistään hoitoon omalle työpaikalleen hoidon huonon tason vuoksi.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerin tekemän selvityksen mukaan lähes puolet, 48 prosenttia, vastanneista oli sitä mieltä, etteivät haluaisi läheistään hoitoon samaan hoitolaitokseen, jossa he ovat työssä.

Suurin syy oli hoidon laadussa. Muun muassa 41 prosenttia hoitajista koki, että hoitajia on omalla työpaikalla liian vähän, 21 prosenttia vastanneista arvioi, että "käsitykseni hyvästä hoidosta ei toteudu työpaikallani" ja neljän prosentin mielestä työpaikalla, eli hoitolaitoksessa ei arvosteta yksilöä.

– Hoitajia on liian vähän. Henkilökunta on kyllä työhönsä sitoutunutta, mutta yrityksen johto takoo vain tulosta ajattelematta lainkaan vanhusten hyvinvointia ja hoitajien jaksamista, eräs hoitaja sanoi tutkimuksessa.

– Yksilöllisyyttä ei ehditä huomioimaan tarpeeksi, yksilön mielipiteitä ei aina kuunnella. Käsitykseni hyvästä hoidosta ei siis toteudu työpaikallani. Työpaikka on virikkeetön säilytyspaikka tai ympäristö on ankea, kuvasi toinen hoitaja.

Superin puheenjohtaja Silja Paavolan mukaan vastauksissa näkyy hoitajien ammattiylpeys. Hoitajat haluavat hoitaa potilaitaan hyvin, mutta kiireen vuoksi se on mahdotonta.

– Jos on niin, että niin kutsutussa kuntouttavassa työotteessa nostetaan ihminen vaikka puoleksitoista tai kahdeksi tunniksi geriatriseen- tai johonkin muuhun tuoliin, josta hän ei omin avuin pääse pois, niin ei se mitään kuntoutusta ole, sanoo Paavola.

Hoitajat antoivat kyselyssä vanhustyölle arvosanaksi 7-.

SuPerin viime kesänä tekemään kyselyyn vastasi noin 1500 hoitajaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.