Mainos

Kysely: Heinäluoma suosituin SDP:n johtoon

Eero Heinäluoma on SDP:n kannattajien parissa suosituin ehdokas puolueen uudeksi nokkamieheksi. Tuomiojalle toiseksi paras kannatus.

Puoluesihteeri Eero Heinäluoma on SDP:n kannattajien silmissä suosituin ehdokas uudeksi puheenjohtajaksi. Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämän mielipidemittauksen mukaan hän on kuitenkin vähemmän suosittu koko kansan silmissä.

SDP:n kannattajien keskuudessa Heinäluomaa kannatti 42 prosenttia vastanneista, kaikista 28 prosenttia. Toiseksi suosituin nimi on ulkoministeri Erkki Tuomioja, joka ei ole kisaan ilmoittautunut. Häntä kannatti 21 prosenttia kaikista vastanneista, demareista vajaa viidennes. Puolueen kannattajien keskuudessa Tuomiojan rinnalle kiri kansanedustaja Arja Alho, joka sai myös 18 prosentin kannatuksen. Koko kansan keskuudessa Alhoa kannatti kahdeksan prosenttia.

Koskinen ja Haatainen muutamassa prosentissa

Opetusministeri Tuula Haatainen ja oikeusministeri Johannes Koskinen keräsivät 8 ja 3 prosentin kannatuksen demarien keskuudessa, 8 ja 6 prosenttia koko kansan vastauksissa.

Heinäluoma on selvästi suositumpi miesten kuin naisten keskuudessa. Miehistä häntä tuki 32 prosenttia, naisista vain neljännes. Heinäluoman kannatus kasvaa myös iän mukana. Nuorista 15-24-vuotiaista vastaajista 39 prosenttia kannatti Tuomiojaa, mutta 50-79-vuotiaiden ikäryhmässä Heinäluoman suosio oli 40 prosenttia.

Taloustutkimus haastatteli runsasta tuhatta vastaajaa tämän viikon tiistain ja torstain välillä, jolloin puheenjohtajaehdokkaiden ilmoittautumisia osin vielä odoteltiin. Virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.