Mainos

Kysely: Halosen suosio laskussa

Presidentti Tarja Halosen suosio on laskenut vajaassa puolessa vuodessa seitsemän prosenttiyksikköä. Suosio on silti edelleen korkea.

Presidentti Tarja Halosen suosio on selvässä laskussa. Ylen tv-uutisten Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan Halosen suosio on laskenut vajaassa puolessa vuodessa seitsemän prosenttiyksikköä. Välillä pilviä hiponut suosio on kuitenkin edelleen korkea.

Asiantuntijoiden arvioiden mielestä kyseessä on Halosen kuluminen presidenttinä. Hän myös alkaa asiantuntijoiden mukaan tuntua arkipäiväiseltä. Tutkimuksen mukaan varsinkin keski-ikäiset demarimiehet ovat kääntäneet Haloselle selkänsä. Halonen kuitenkin valittaisiin edelleen presidentiksi jo suoraan ensimmäisellä kierroksella.

Vaalin avauskierroksella Halonen saisi 56 prosenttia äänistä. Pahimmista haastajista nykyinen pääministeri Matti Vanhanen keräisi 18 prosenttia ja Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi siirtynyt Sauli Niinistö 17.

Vaalin toisella kierroksella Halonen peittoaisi selvästi mahdolliset uhkaajansa. Halonen kukistaisi Vanhasen 72-28 ja Niinistön 73-27. Ero on kaventunut muutamalla prosenttiyksiköllä viime joulukuusta. Toukokuun alkupuolella tehdyssä gallupissa haastateltiin yli 2 500 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.