Mainos

Kysely: EU-jäsenyydestä enemmän hyötyä kuin haittaa

Suomalaisten mielestä EU-jäsenyydestä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Yli kolmannes suomalaisista uskoo, että jäsenyys on tuonut Suomelle hyötyä. 33 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että jäsenyys on tuonut sekä hyötyä että haittaa, ja 26 prosentin mielestä vain haittaa.

Tiedot käyvät ilmi MTV:n ja Aamulehden TNS-Gallupilla teettämästä kyselystä.

Haitallisena EU-jäsenyys nähdään pääasiassa Vasemmiston ja Perussuomalaisten riveissä. Kokoomuksen ja Vihreiden kannattajat taas suhtautuvat jäsenyyteen myönteisimmin.

Keskusta ja SDP:n kannattajat jakaantuvat eri leireihin. Osa arvioi Suomen hyötyneen, osa sanoo jäsenyydestä olleen maallemme haittaa ja osa katsoo hyötyjä ja haittoja olleen suurin piirtein yhtä paljon.

Vahvuudet ympäristönsuojelussa, heikkoudet maaseudun kehittämisessä

Enemmistö kyselyyn vastanneista arvioi EU:sta ja Suomen EU-jäsenyydestä olleen eniten hyötyä ilmaston- ja ympäristönsuojelussa, sotilaallisissa ja muiden ulkoisten uhkien torjunnassa, Suomi-kuvan rakentamisessa sekä talouden ja työllisyyden kehittämisessä.

Tyytymättömyys puolestaan kohdistuu etenkin maatalouden ja maaseudun elinolojen kehittämiseen sekä maahanmuuttopolitiikkaan. Selvä enemmistö katsoo, että EU-jäsenyydestä on ollut haittaa maatalouden ja syrjäseutujen elinkelpoisena pitämisessä. Noin puolet vastaajista arvioi haittaa olevan maahanmuutto- ja turvapaikka-asioissa.

Kyselyyn osallistui tuhat yli 15-vuotiasta suomalaista. Tutkimus toteutettiin kesäkuussa 2010.

(MTV3)

Katso Anne Forssènin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.