Mainos

Kysely: Bushin suosio nyt pohjalukemissa

Hurrikaani Katrinan pelastustointen takkuaminen on kaventanut sekä presidentin että republikaanisen puolueen kannatusta.

Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin suosio on nyt alhaisempi kuin koskaan hänen presidenttikaudellaan, kertoo amerikkalaisen Newsweek-lehden teettämä kysely.

Kyselyn mukaan vain 38 prosenttia amerikkalaisista hyväksyy presidentin toimet. Luku ei ole ollut yhtä matala kertaakaan sen jälkeen, kun Bush astui virkaansa tammikuussa 2001.

Kaksi kolmasosaa vastanneista sanoi olevansa tyytymättömiä siihen, miten asiat yleisesti ottaen Yhdysvalloissa ovat. Nykymenoon oli tyytyväisiä 28 prosenttia vastanneista.

Hurrikaani Katrinan pelastustointen takkuaminen on kaventanut sekä presidentin että republikaanisen puolueen kannatusta. Vastanneista 57 prosenttia ei luottaisi Bushin kykyihin käsitellä kriisejä vastaisuudessa. 41 prosenttia kuitenkin sanoi luottavansa Bushiin jatkossakin.

Newsweek on aiemminkin mitannut Bushin kannatusta, ja nyt ensimmäistä kertaa enemmistö vastaajista ei pitänyt Irakin sotaa oikeutettuna. 49 prosenttia oli sotaa vastaan ja 46 tuki sotatoimia.

Newsweekin kyselyyn vastasi 1000 amerikkalaista torstaina ja perjantaina.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.