Mainos

Kysely: Bush ja Kerry tasalukemissa

Yhdysvaltain istuva presidentti George Bush on tuoreen mielipidemittauksen mukaan kirinyt kiinni haastajansa John Kerryn. Myös Bushin päätös hyökätä Irakiin saa aiempaa enemmän myönteistä vastakaikua.

Republikaaneja edustavan Bushin kannatus on noussut demokraattihaastajan Kerryn tasolle tuoreessa Newsweek-lehden mielipidekyselyssä. Kumpikin ehdokas sai 48 prosentin kannatuksen. Kuukautta aikaisemmin tehdyssä kyselyssä Massachusettsin senaattori Kerry johti Bushia prosentein 48-45.

Kun presidenttikisaan laskettiin myös vihreiden edustaja Ralph Nader, Bushin kannatus ohitti Kerryn kannatuksen. Bushia kannatti 45 prosenttia äänestäjistä, Kerryä 43 ja Naderia 5 prosenttia. 46 prosenttia kyselyyn vastanneista halusi Bushin jatkavan toiselle kaudelle. Kuukausi sitten tehdyssä kyselyssä sitä mieltä oli 43 prosenttia.

Jopa 57 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Yhdysvallat teki oikein hyökätessään Irakiin. Vain 37 prosenttia vastusti sotaa.

Kyselyä varten haastateltiin noin tuhatta aikuista maaliskuun puolivälin jälkeen. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.