Mainos

Kysely: Alakoulun jälkeen ammottava kuilu perusopetuksessa

Vanhempainliitto on huolissaan ala- ja yläkoulujen välisistä eroista. Vanhempainliiton tekemässä kyselyssä kaksi kolmesta alakoululaisten vanhemmasta piti työrauhaa luokassa hyvänä. Yläkoululaisten vanhemmista samaa mieltä oli vajaa puolet.

Alakoululaisten vanhemmista kolme neljäsosaa koki, että opettajat kohtelevat oppilaita oikeudenmukaisesti. Sen sijaan yläkoululaisten vanhemmista vain alle kaksi kolmasosaa piti opettajien toimintaa oikeudenmukaisena.

Pienet koulut saavat kiitosta

Kyselyssä kävi lisäksi ilmi, että pienissä kouluissa opiskelevien lasten vanhemmat ovat tyytyväisempiä kouluun ja siellä annettavaan opetukseen kuin suurten koulujen oppilaiden vanhemmat.

Mitä pienemmässä koulussa lapsi opiskeli, sitä viihtyisämpänä, turvallisempana ja siistimpänä vastaajat koulua pitivät. Työrauhaa pidettiin pienissä kouluissa isoja kouluja parempana. Myös kiusaamiseen puuttuminen näyttää kyselyn perusteella olevan tehokkaampaa pienissä kouluissa.

Kyselyn mukaan pienissä kouluissa vanhemmat osallistuvat isoja kouluja enemmän koulun toimintaan, esimerkiksi koulun juhlien järjestämiseen ja järjestyssääntöjen laatimiseen.

Vanhempainliiton nettikyselyyn vastasi viime keväänä yli 1600 vanhempaa. Kyselyllä kartoitettiin vanhempien näkemyksiä kouluhyvinvoinnista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.