Mainos

Kysely: 95 prosenttia laittaisi päihdeäidin pakkohoitoon

Raskaana oleva, päihdeongelmista kärsivä äiti on laitettava pakkohoitoon. Tätä mieltä on murskaava enemmistä MTV3:n nettikyselyyn osallistuneista.

Kyselyssä pakkohoitoa kannattaa noin 95 prosenttia. Kaikkiaan kyselyyn oli perjantaina kello 15 vastannut 3289 ihmistä.

Aihe on herättänyt runsaasti keskustelua MTV3:n keskiviikkona esitetyn 45 minuuttia -ohjelman jälkeen. Ohjelmassa näytettii muun muassa huumeita käyttävien äitien vastasyntyneitä vauvoja, jotka kärsivät vaikeista vieroitusoireista.

Nimimerkki ammattihenkilö on sitä mieltä, että jokaisella kansalaisella on vastuu ilmoittaa viranomaisille päihteitä käyttävistä äideistä..

"Ei aikuista ihmistäkään saa kiduttaa eikä kuukausien ajan aiheuttaa aivovauriota. Jokainen, joka näkee raskaana olevan päihteissä, kuuluisi ilmoittaa viranomaisille, kuten toista ihmistä pahoinpitelevästä ilmoitetaan."

Moni kyselyyn vastanneista vaati raskaana olevan päihdeäidin pakkohoidon lakiin kirjattavaksi:

"Eikö tähän maahan saada sellaista lakia, mikä pistäisi tuollaiset narkit ja juopot kuriin ´kohtu ja munat pois - niin loppuu se sekoilu!, vaatii Rinkula.

"Vauvan terveyden tahallinen vahingoittaminen on niin suuri rikos että elinkautinen on oikea tuomio", toteaa piikki.

Sikiön ihmisoikeudet nousivat myös esille äänestäjien perusteluissa:

"Miksi kohdussa olevalle lapselle saa antaa huumeita, mutta jos lapsi syntyisi vaikka 8 kk, etuajassa, sen jälkeen ei enää saakaan? Vatsanahka ei saa olla pahoinpitelyn laillistava!", muistutti nimimerkki Lapsen oikeudet.

"Olen samaa mieltä monen keskustelijan kanssa, että jo sikiöllä täytyy olla oikeuksia, etenkin vastuutonta äitiä vastaan", pohtii puolestaan pirjomummi.

Nimimerkki JL:n mielestä pakkohoito ei ole ratkaise vaikeaa ongelmaa:

"Kenellä on oikeus naisen ruumiiseen? Mihin tämä oikeus rajoitetaan? Vieläkö 2000-luvulla naiselta viedään oikeus omaan ruumiiseensa biologian vuoksi? Pakkohoito ja pakkosterilisaatio ovat joka tapauksessa lyhyen tähtäimen ratkaisuja eivätkä ne vaikuta todelliseen ongelmaan mitenkään. Mikä yhteiskunnassamme on niin vialla, että sitä pitää paeta päihteiden maailmaan?"

Nimimerkki Ajatteleva ei myöskään usko pakkohoidon olevan pitkän tähtäimen ratkaisu ongelmaan:

"Kuinka moni jättää menemättä neuvolaan lainkaan pakkohoidon tiedossa. Synnytetään kotona kenenkään tietämättä. Fiksuako sekään?

Lue myös:

 • (45 minuuttia -ohjelma 26.11.)
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.