Mainos

Kysely: 40-tuntinen työviikko on liian vähän USA:n korkeakoulutetulle

Monet korkeasti koulutetut sekä johtavassa asemassa työskentelevät amerikkalaiset pitävät 40-tuntista työviikkoa osa-aikatyönä, kertoo tuore tutkimus verkkolehti Huffington Postin mukaan.

- Monet kokevat, että 40-tuntinen työviikko olisi ammatillinen itsemurha, sanotaan Center for American Progress -tutkimuslaitoksen tekemässä selvityksessä.

Tutkimuksen mukaan monet korkeakoulutetut ammattilaiset, kuten juristit ja lääkärit, kokevat, että heidän on tehtävä enemmän töitä pitääkseen uransa nousujohteisena. Siksi heistä useat paiskovatkin vähintään 50 tuntia töitä viikossa.

Sama suuntaus on havaittavissa myös alemmissa koulutus- ja tuloluokissa. Palkat eivät kuitenkaan ole kasvaneet käsi kädessä työtuntien määrän kanssa.

Yhä useampi amerikkalainen tekeekin entistä enemmän töitä mutta tienaa aiempaa vähemmän. Selvityksen mukaan vuodesta 1979 alimmat palkat ovat laskeneet 29 prosenttia ja keskiluokan palkat 13 prosenttia. Aiempaa parempaa palkkaa nostavat vain kaikkein korkeatuloisimmat, joiden tienestit ovat kasvaneet samassa ajassa seitsemän prosenttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.