Mainos

"Kyseessä Helsinki-Vantaan maine"

Entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius saa taas selvitellä Helsinki-Vantaan lentokentän tulehtunutta tilannetta. Valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) pyysi eilisiltana Saloniusta ratkaisemaan matkatavaroiden käsittelyyn liittyvää kiistaa.

Häkämiehen mukaan tilanne ehti kehittyä sellaiseksi, että osapuolet oli syytä saada samaan pöytään. Kysymyksessä on myös Suomen suurimman lentoaseman maine, hän sanoi.

Sovittelijan johdolla käydään läpi matkatavarapalveluiden ulkoistaminen sekä keskustellaan työilmapiiristä. Häkämiehen käsityksen mukaan tilanne Helsinki-Vantaalla on parantunut viime päivinä. Hän kuitenkin kuvailee tilannetta edelleen vakavaksi.

Valtionyhtiö Finnair on ulkoistanut matkatavarapalveluita RTG Ground Handlingille ja Baronalle. Selvitysryhmän osapuolina ovat Finnair, Ilmailualan unioni, Barona sekä RTG Ground Handling.

STT:n tietojen mukaan osa viimeaikaisista lentoaseman matkatavaroiden käsittelyyn liittyvistä ongelmista johtuisi huonosta työilmapiiristä.

- Ainoa yhteinen tavoite täytyy olla, että asiat saadaan siellä kuntoon ja matkalaukkuliikenne toimimaan, Juhani Salonius sanoi. Mitään aikarajaa työryhmälle ei ole asetettu.

Salonius korostaa, että työehtosopimukset ovat voimassa eli juridinen perusta on olemassa.

Helsinki-Vantaa Saloniukselle tuttu työmaa

Valtakunnansovittelijan tehtävästä eläkkeelle jäänyt Salonius on neuvotellut Helsinki-Vantaan asioita ennenkin. Ennen joulua hän veti työryhmää, jossa etsittiin sopua lentoaseman palveluja koskevaan kiistaan.

Salonius oli osallisena lentoliikennettä koskevissa kiistoissa myös viime keväänä: Liikennelentäjäliitto epäili Finnairin yrittäneen vaikuttaa Saloniukseen kyseenalaisin keinoin eli siirtämällä hänet Thaimaan-lennollaan turistiluokasta bisnesluokkaan. Salonius sovitteli samoihin aikoihin lentäjien lakonuhkaa. Tapauksesta ei nostettu syytteitä.

Jupakassa on kyse ennen kaikkea työntekijöiden tyytymättömyydestä, kun valtionyhtiö Finnair on ulkoistanut matkatavarapalveluita RTG Ground Handlingille ja Baronalle.

Katso puolustusministeri Jyri Häkämiehen haastattelu

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.