Mainos

Kyrölle tuomio salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä

Hiihtoliiton entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö on saanut sakkotuomion Vantaan käräjäoikeudessa. Hänet tuomittiin maksamaan myös ns. STT-jutun kuluja.

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut Hiihtoliiton entisen päävalmentajan Kari-Pekka Kyrön 80 päiväsakkoon salakuljetuksesta ja petoksen yrityksestä. Sakoista vähennetään Kyrön tutkintavankeudessa istuma aika, jolloin maksettavaksi jää 76 päiväsakkoa, yhteensä 456 euroa.

Käräjäoikeus katsoi, että sakkorangaistus on Kyrön tapauksessa riittävä.

Oikeuden mukaan Kyrö toi Hollannista Suomeen kiellettyjä dopingaineita vuosina 1999-2000. Oikeus katsoi, että mikään todisteista ei yksinään olisi riittänyt tuomitsemiseen, mutta kokonaisuus osoittaa Kyrön syyllistyneen salakuljetukseen.

Tuomio petoksen yrityksestä liittyy niin sanottuun STT-juttuun.Käräjäoikeus katsoi, että Kyrö valehteli oikeudenkäynnissä väittäessään, ettei suomalaisessa hiihtourheilussa käytetty dopingia hänen valmentaja-aikanaan. Kyrö tuomittiin myös maksamaan STT-jutun osallisten oikeudenkäyntikulut sekä valtiolle puolustuksen palkkioista noin 3900 euroa.

Valtionsyyttäjä ja Kari-Pekka Kyrö eivät ainakaan heti aio valittaa oikeuden päätöksestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.