Kyröä kuullaan STT-jutussa vielä kahden päivän ajan

Ex-päävalmentaja Kari-Pekka Kyrön kertomus nousee merkittävään osaan STT:n dopingjutun oikeudenkäynnissä. Kyrön kuulemiselle on varattu kaksi kokonaista päivää.

Kyröä ei kuulla todistajana, vaan niin sanottuna muuna todistelutarkoituksessa kuultavana henkilönä. Näin hänellä ei ole valaehtoista pakkoa pysyä totuudessa.

Samassa asemassa kuullaan myös ex-hiihtäjä Mika Myllylää, joka myönsi esitutkinnassa käyttäneensä kiellettyä epo-hormonia.

Syyttäjä on nimennyt oikeuteen yhteensä yksitoista kuultavaa tai todistajaa, joiden joukossa ovat Kyrön ja Myllylän lisäksi muun muassa Kyrön ex-vaimo Maarit Engelberg sekä Hiihtoliiton entinen lääkäri Pirkka Mäkelä.

Syytettyjen puolustus tuo oikeuteen useita omia todistajiaan. Heidän joukossaan ovat muun muassa ex-hiihtäjä Harri Kirvesniemi ja dopingtutkija Tapio Videman.

Oikeudenkäynnille on varattu päiviä huhtikuun lopusta kesäkuun alkupuolelle asti. STT on jutussa asianomistajana.

Ex-hiihtäjä Jari Räsästä ja kolmea entistä hiihtovaikuttajaa syytetään oikeuden erehdyttämisestä STT:n dopinguutisia koskevassa oikeudenkäynnissä. Syyttäjä vaatii heille eri pituisia ehdollisia vankeusrangaistuksia törkeästä petoksesta.

Pisintä ehdollista vankeutta, jopa vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomiota, syyttäjä vaatii Räsäselle.

Kaikki syytetyt kiistävät tiukasti syyllistyneensä rikokseen.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat