Mainos

Kyro vahvistaa asemiaan lasimarkkinoilla

Kyro-konserni vahvistaa kahdella yrityskaupalla asemiaan lasiteollisuuden koneiden valmistajana. Kyro on tehnyt sopimuksen italialaisen Bavelloni Immobiliaren ja hollantilaisen Glasto Holdingin osakkeiden ostosta.

Velaton kauppahinta on 66 miljoonaa euroa. Kaupan arvioidaan vahvistuvan tammikuussa.

Kaupan myötä Kyron Lasiteknologiaryhmä kasvaa maailman lasinjalostusteollisuuden johtavaksi kone- ja laitetoimittajaksi. Samalla konsernin toiminta laajenee myös kiviteollisuuden koneisiin.

Ostettavat yhtiöt tekevät vastaisuudessa läheistä yhteistä Kyron tytäryhtiön Tamglassin kanssa. Tamglass on jo ennestään maailman markkinajohtaja turvalasikoneiden valmistajana, jolla on päätuoteryhmissään yli 50 prosentin markkinaosuudet. Kyro on jo aiemmin kertonut, että sen pyrkimyksenä on laajentaa toimintaa myös lasien esi- ja jälkikäsittelylaitteisiin, jolloin yhtiö pystyy tarjoamaan asiakkaille koko paketin esikäsittelystä huoltoon asti.

Kauppa kasvattaa tuntuvasti myös Kyro-konsernin kokoa. Kyron liikevaihto oli viime vuonna 147 miljoonaa euroa ja nyt ostettavien Bavellonin ja Glasto Holdingin yhteenlaskettu liikevaihto oli lähes 90 miljoonaa euroa.

Kyro maksaa yritysostot pääosin käteisellä. Lisäksi seitsemän miljoonan euron verran kauppahinnasta hoituu yhtiön omilla osakkeilla.

Nyt sovitun 66 miljoonan euron päälle saattaa tulla vielä enintään 10 miljoonan euron lisäkauppahinta, joka lasketaan yhtiöiden ensi ja seuraavan vuoden tulosten perusteella. Varoja ostokseen riittää, sillä Kyron omavaraisuusaste on nyt lähellä 80:tä prosenttia.

Lasiteknologian näkymät ovat hyvät, sillä varsinkin turvalasin käyttö on maailmalla kovassa kasvussa. Sen kysyntää lisää mm. lasiarkkitehtuurin suosio, ja myös autoissa ja huonekaluissa käytetään entistä enemmän lasipintoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.