Mainos

Kyrö: Matikainen-Kallström dopingilla menestykseen

STT:n alkuvuonna 1998 kirjoittama dopingjuttu eteni vuonna 1999 Helsingin käräjäoikeuteen ja vuonna 2000 hovioikeuteen. Hovioikeudessa jutun kirjoittajan ja STT:n silloisen päätoimittajan tuomiot lieventyivät sakoiksi ja STT:n maksettavaksi määrätyt vahingonkorvaukset alenivat.

Uutisessa väitettiin Hiihtoliiton olleen kiinnostunut kasvuhormonista ja yhden hiihtäjän hankkineen kasvuhormonia vuonna 1996.

Hiihdon dopingia on sen jälkeen puitu muun muassa Kyrön oman salakuljetusepäilyn aikana, Lahden 2001 Hemohes-jupakan aikana sekä vuonna 2003 Kaisa Variksen jäätyä kiinni epo-hormonista Val di Fiemmen MM-hiihdoissa.

Kyröstä tuntuu hurjalta, että monien vuosien prosessin aikana Hiihtoliiton vastuuhenkilöt ovat väistelleet totuutta kerta kerran jälkeen. Sama on Kyrön mukaan toistunut tänä keväänä, kun Nelosen uutiset Marjo Matikaisen väitetystä epo-pullosta ja Hiihtoliiton osallisuudesta dopingiin ovat olleet esillä.

Kyrö sanoo, ettei ole keväällä uudelleen leimahtaneen kohun alkuunpanija, mutta Matikaisen epo-pullojuttu oli hänelle kimmoke.

- STT-jutussa yksi valehtelijoista on ilman muuta ollut Marjo Matikainen, ei siitä ole minulla ollut minkäänlaista epäilystä, Kyrö sanoi ja kuvasi 1980-luvun lopun menestyshiihtäjän saavuttaneen maineensa ja menestyksensä dopingaineilla.

Hiihtouran maine nosti Matikaisen myöhemmin politiikkaan, ensin EU-parlamenttiin ja myöhemmin kansanedustajaksi. Matikainen-Kallström on kaiken aikaa kiistänyt koskaan käyttäneensä kiellettyjä aineita.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.