Kyra Kyrklundin olympiaratsu Max kuumeessa

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund toukokuussa 2008. Lehtikuva

Pekingin olympialaisiin osallistuvan kouluratsastaja Kyra Kyrklundin hevonen kärsii paraikaa kuumeesta.

MTV3:n haastattelema Kyrklund kertoo, että hänen hevosensa Max sairastui eilen Hong Kongissa. Kuume oli jo saatu laskemaan lääkityksellä, mutta tänään se on taas noussut.

Eläinlääkärit ovat tarkastaneet hevosen viimeksi tänään.

-He eivät osaa sanoa onko kyseessä tulehdus vai virusperäinen juttu, Kyrklund sanoo.

Hevosella on takanaan pitkä matka Suomesta Pekingiin, mutta lääkärit eivät usko kuumeen nousseen pitkän matkan seurauksena.

-Niin sanottua Shipping Fever -kuumetta on olemassa, se voi nousta jopa kymmenen päivää matkan jälkeen, mutta tässä tapauksessa lääkärit eivät usko siihen. Maxilla ei ole ollut kuljetuskuumetta myöskään aikaisemmin, Kyrklund sanoo.

Hevosta on nyt testattu useiden eri sairauksien poissulkemiseksi, ja nyt testituloksia odottaessa kaksikko ei voi tehdä muuta kuin toivoa parasta.

Kyrklund sanoo hevosen terveyden menevän jopa olympialaisten ohi.

-Kyllä urheilussa voi itse olla pettynyt, mutta meille tärkeintä on silti Maxin kunto, että se saada paranemaan. Se on suurin päänvaiva tällä hetkellä, kilpailu tulee kakkosena.

Maxilla on reilu viikko aikaa toipua kuumeesta, sillä kaksikon on määrä osallistua olympialaisiin 14. päivä tätä kuuta.

Kyseessä ovat Kyrklundin kuudennet olympialaiset. Kisajoukkueeseen hänet on valittu kahdeksan kertaa, mutta osallistuminen on peruuntunut kaksi kertaa hevosen sairastumisen vuoksi.

Lue myös:

    Uusimmat