Mainos

Kyproslainen alus upposi Norjan rannikolla

Kyproslainen rahtialus upposi tänään aamupäivällä Norjan rannikon edustalla. Laivan koko 20-henkinen puolalaismiehistö hukkui onnettomuudessa.

Murmanskista Puolaan matkalla ollut Leros Strength -alus ilmoitti aamulla Norjan meripelastusviranomaisille, että alus on vaurioitunut keulasta ja tarvitsi apua. Rauhallisesti radiossa puhuneen kapteenin mukaan hänellä oli vaikeuksia ohjata alusta. Yhtäkkiä radioyhteys katkesi, ja norjalaisviranomaiset arvelevat, ettei kapteeni ymmärtänyt tilanteen vakavuutta, ja laiva upposi lopulta hyvin nopeasti.

Alueelle - 30 meripeninkulmaa Stavangerista länteen - lähetettiin heti pelastushelikopteri. Vedessä näkyi kaksi pelastuslauttaa, sekä pinnalla ilmakuplia ja dieselöljyä. Eloonjääneitä tai ruumiita ei löydetty pitkään jatkuneista etsinnöistä huolimatta.

Kyprokseen rekisteröity mutta kreikkalaisomistuksessa oleva 22 000 bruttorekisteritonnin alus kuljetti rautamalmia. Se oli rakennettu vuonna 1976. Norjan merenkulkuviranomaisten mukaan samainen alus tarkastettiin viime vuonna Rotterdamin satamassa, missä aluksen todettiin olevan erittäin huonossa kunnossa.

Onnettomuus on vakavin useaan vuoteen Norjan rannikoilla sattuneista. Puolalle onnettomuus oli pahin sen kokema laivaonnettomuus.
(STT-NTB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.