Mainos

Kypros teurastaa siipikarjaa lintuinfluenssauhan vuoksi

Kyproksen pohjoisosassa on palajastunut jo kaksi lintuinfluenssatartuntaa.

Kypros kertoo alkavansa teurastaa vapaana elävää siipikarjaa lintuinfluenssan uhan vuoksi. Asiasta ilmoitettiin sen jälkeen kun Kyproksen pohjoisosassa oli paljastunut kaksi epäiltyä lintuinfluessatartuntaa.

Kyproksen turkkilaisessa pohjoisosassa teurastettiin jo eilen tuhat lintua Incirlin kylässä. Kahdesta linnusta otetut näytteet on lähetetty Turkkiin ja Britanniaan, ja tuloksia odotetaan ylihuomenna.

Epäillyt tapaukset löydettiin kylästä läheltä Kyproksen kahtia jakavaa rajaa, ja Kyproksen kreikkalaisosan viranomaiset kiristivätkin rajatarkastuksia tautiuhkan vuoksi.

Neljä ihmistä on kuollut H5N1-tyyppiseen lintuinfluenssaan Kyproksen naapurissa Turkissa, ja taudin pelätään leviävän edelleen Eurooppaan. Turkissa on teurastettu 1,3 miljoonaa lintua taudin vuoksi.

EU:n eläinlääkintäviranomaiset päättivät tänään jatkaa elävien lintujen tuontikieltoa EU:n ulkopuolelta neljällä kuukaudella, kertoi EU:n komissio. Kielto asetettiin lokakuussa, ja sen oli määrä umpeutua tammikuun lopussa. Kielto koskee muiden elävien lintujen paitsi siipikarjan tuontia kaupallisiin tarkoituksiin.

EU:n edustaja kertoi Ankarassa, että unioni harkitsee asiantuntija-avun lähettämistä Turkkiin auttamaan lintuinfluenssan vastaisessa taistelussa. Samalla EU aikoo avustaa Turkkia taloudellisesti taudin kitkemisessä. Avun yksityiskohtia hiotaan terveysasioista vastaavan komissaarin Markos Kyprianoun huomenna alkavalla Turkin-vierailulla.

Ukrainassa maatalousministeriö kertoi tiistaina, että pakkaset ovat ajaneet suuret joukot muuttolintuja Krimin niemimaalta kohti Turkkia. Ministeriön mukaan tämä vähentää pelkoja uusista tautitartunnoista Etelä-Ukrainassa. Krimin niemimaalla on tähän mennessä todettu lintuinfluenssaa 23 eri alueella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.