Mainos

Kypros saattaa keskeyttää Turkin jäsenyysneuvottelut

Ellei Turkki vuodenvaihteeseen mennessä ole avannut satamiaan ja lentokenttiään Kyproksen kreikkalaisosien liikenteelle, Kypros haluaa keskeyttää Turkin EU-neuvottelut.

Kypros saattaa toistaiseksi keskeyttää Turkin EU-jäsenyysneuvottelut, varoitti Kyproksen kreikkalaisosan presidentti Tassos Papadopoulos lehtihaastattelussa.

Hänen mukaansa päätös tulee ajankohtaiseksi vuodenvaihteessa, jollei Turkki ole siihen mennessä avannut satamiaan ja lentokenttiään liikenteelle Kyproksen kreikkalaisosasta.

Papadopoulos väläytti neuvottelujen keskeyttämistä toistaiseksi vaihtoehtona niiden jatkamiselle tai lopettamiselle kokonaan Phileleftheros-sanomalehden haastattelussa. Suomi on EU:n puheenjohtajamaana etsinyt kompromissia kiistaan, joka on hidastanut Turkin jäsenyysneuvotteluja.

Kypros on vastustanut Turkin neuvottelujen laajentamista useampaan kuin yhteen neuvottelulukuun. Taustalla on saaren jako kreikkalais- ja turkkilaisosaan, joka on peräisin vuodelta 1974. Tuolloin Turkki lähetti joukkojaan saaren turkkilaisalueille kreikkalaisten vallankaappausyrityksen jälkeen.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.