Mainos

Kypros saa sittenkin lainapakettinsa

Kypros saa EU-mailta tukipaketin taloutensa pelastamiseksi.

Euromaat ovat hyväksyneet Brysselissä uudistetun suunnitelman maan pankkien järjestelystä. Siihen ei sisälly kiisteltyä talletusveroa, eikä talletussuojan alaisiin alle 100 000 euron pankkitalletuksiin olla kajoamassa muillakaan järjestelyillä.

Talletusveron välttäminen tarkoittaa myös, ettei Kyproksen parlamentin erillistä hyväksyntää enää tarvita, vaan aiemmin nuijitut lait pankkien järjestelystä riittävät. Edellinen tukisuunnitelma törmäsi viime viikolla parlamentin vastustukseen talletusveron vuoksi.

Uudistettuun suunnitelmaan kuuluu Kyproksen toiseksi suurimman pankin Laikin ajaminen alas ja jakaminen hyviin ja huonoihin osiin. Pankissa nyt olevia yli 100000 euron talletuksia käytetään osittain velkojen hoitamiseen. Suurin pankki Bank of Cyprus voi jatkaa toimintaansa, ja Laikin hyvät osat liitetään siihen.

– Olen vakuuttunut, että tämä on parempi ratkaisu kuin viimeviikkoinen. Nyt keskitytään sinne missä ongelmat ovat, eli pääosin kahdessa suurimmassa pankissa, euroryhmän puheenjohtaja Jeroen Dijsselbloem sanoi.

(MTV3 – AFP – Reuters – STT)

Katso Raisa Pölläsen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.