Mainos

Kyproksessa varaudutaan kaaokseen: Kukaan ei tiedä mitä huominen tuo tullessaan

Kyproksesta pelätään virranneen ulkomaille jopa satoja miljoonia euroja suursijoittajien talletuksia.

Maan pankit ovat olleet kiinni lähes kaksi viikkoa juuri siksi, että talletuspako pankeista estettäisiin. Tänään Kyproksessa on valmisteltu pankkien avaamista.

Enintään sadan euron automaattinosto päivässä ja tilisiirrot jäädytetty jo toista viikkoa. Kyproslaiset eivät uskalla odottaa huomiseltakaan helpotusta arkeensa.

– Me emme voi juuri liikkua mihinkään, kun kenelläkään ei ole rahaa. Ihmiset pelkäävät ja ovat epävarmoja, aukeavatko pankit huomennakaan, Andreas Antoniu toteaa

– Kaikki ovat alakuloisia, kun ei tiedetä, mitä huominen tuo tullessaan. Se on yhtä draamaa, kotiäitinä elävä Despina puolestaan sanoo.

Kaaokseen ovat varautuneet viranomaisetkin. Mikäli pankkeja todella avataan huomenna, konttoreihin juoksutetaan lisävartijoita ja tilisiirtoja sekä käteisnostoja rajoitetaan edelleen.

Varotoimista huolimatta Kyproksesta epäillään jo paenneen ulkomaisten suurtallettajien rahoja jopa satoja miljoonia. Uutistoimisto Reutersin mukaan valuuttaa näyttää livenneen muun muassa Kyproksen pankkien ulkomailla sijaitsevien sivukonttoreiden kautta. Ne ehtivät olla saarivaltion konttoreita pidempään auki kun Kyproksen tukipakettia ja sen ehtoja sorvattiin toissapäivään asti.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu (Seitsemän uutiset 27.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.