Mainos

Kyproksen yhdistyminen harkinnassa

Kyproksen kreikkalais- ja turkkilaisosien johtajat ilmoittivat eilen halunsa vähentää jännitteitä ja luoda mahdollisuuksia saaren 23 vuotta kestäneen jaon päättämiseksi, kertoivat YK:n edustajat.

Kyproksen presidentti Glafkos Klerides ja kyproksenturkkilaisten johtaja Rauf Denktash neuvottelivat eilen puolentoista tuntia humanitaarisista kysymyksistä. Kyseessä oli johtajien ensimmäinen tapaaminen Kyproksen maaperällä kolmeen vuoteen. Pari viikkoa sitten Klerides ja Denktash neuvottelivat Kyproksen tilanteesta Yhdysvalloissa.

Johtajat sopivat jatkavansa humanitaarisia kysymyksiä koskevia neuvotteluja myöhemmin tällä viikolla. Denktash kertoi myös ilmoittavansa lähipäivinä, aikooko hän osallistua varsinaisiin Kyproksen rauhanneuvotteluihin, joiden on määrä jatkua Sveitsissä ensi kuussa.

Turkin joukot valtasivat Kyproksen pohjoisosan 1974 vastauksena Kreikan sotilashallituksen tukemalle vallankaappaukselle saarella. Vain Turkki on tunnustanut kyproksenturkkilaisten saaren pohjoisosaan perustaman valtion.
(STT-AFP-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.