Mainos

Kyproksen rahantarve kasvoi yli viisi miljardia

Kyproksen hallitus vahvisti torstaina, että maan rahantarve on muun muassa "odotettua syvemmän taantuman takia" kasvanut 17,5 miljardista 23 miljardiin euroon.

Näin ollen Kyproksen on haalittava kasaan ylimääräiset 5,5 miljardia euroa EU:n ja IMF:n räätälöimään pelastuspakettiin. EU:n ja IMF:n lainaama rahamäärä on 10 miljardia.

Maaliskuussa sovittujen ehtojen mukaisesti Kyproksen on järjestettävä pankkitoimintansa ja velkansa uuteen uskoon, nostettava veroja, supistettava julkista sektoria ja yksityistettävä valtionyrityksiä.

Nyt hallituksen on löydettävä sovitun noin seitsemän miljardin lisäksi lähes kuusi miljardia lisää. Tämä tehtäneen leikkaamalla lisää pankkien yli 100 000 euron talletuksista. Kyproksen keskuspankki saattaa myös myydä kultavarantojaan.

Hallituksen tiedottajan Christos Stylianidesin mukaan 23 miljardia on Euroopan komission ja Euroopan keskuspankin arvio. Euroalueen ja EU:n valtiovarainministerit tapaavat perjantaina Dublinissa, jossa olisi tarkoitus päättää Kyproksen pelastuspaketista.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.