Mainos

Kyproksen keskuspankki: Suurtallettajille suuret menetykset

Kyproksen keskuspankki on vahvistanut, että suurtallettajat ovat vaarassa menettää säästöjään osana Kyproksen apupakettia.

Keskuspankin mukaan suurtallettajat saavat 37,5 prosenttia 100 000 euron ylittävistä säästöistään pankin osakkeina.

Noin 22,5 prosenttia yli 100 000 euron ylittävistä talletuksista ei enää tuota korkoa. Tätä määrää pidetään uutistoimisto AFP:n mukaan panttina, kunnes apupaketin kohtalo ratkeaa.

Loput noin 40 prosenttia yli 100 000 euron talletuksista tuottavat yhä korkoa, mutta varat eivät ole nostettavissa ennen kuin pankki on taas vakaalla pohjalla. Uutistoimisto AFP arvioi, että kyse saattaisi olla kuudesta kuukaudesta.

Nordean pääekonomisti: Kyproksen toimet ovat riittäviä

Kyproslaisissa pankeissa olevien suurtalletusten leikkaukset ovat todennäköisesti riittäviä tyydyttämään EU-maiden pelastuspaketille asettamat vaatimukset. Näin arvioi Nordean pääekonomisti Roger Wessman. Kyproslaisten pankkien rahoitus voi hänen mukaansa nyt jatkua toistaiseksi.

Wessman huomauttaa kuitenkin, että Kypros ajautuu syvään taantumaan, mikä voi edellyttää uusia toimia myöhemmin. Pankit ovat olleet Kyproksen talouden keskeinen sektori matkailun ohella, eikä maa saa enää tuloja pankeista vanhaan malliin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.