Mainos

Kyprokselle virtaa yhä tuhansia evakuoituja

Kyproksen viranomaisten mukaan saarelle on saapunut Libanonista jo 60 000 ihmistä.

Ulkomaalaisia on virranut yhä ulos Libanonista. Etelä-Libanonista pakenevat ruotsalaiset ja tanskalaiset täyttivät kokonaisen bussisaattueen, ja Kyproksen satamat pullistelivat pakenevia ulkomaalaisia.

Monet lähtijöistä pelkäsivät Libanoniin jäävien sukulaistensa puolesta. Israelin epäillään aikovan kiihdyttää hyökkäystään, kun evakuointi päättyy.

Yhdysvaltain kansalaiset jonottivat maansa suurlähetystön katolla helikoptereihin, jotka vievät evakuoitavia merellä odottaviin sotalaivoihin. Libanonista on Yhdysvaltain armeijan mukaan jo evakuoitu yli 4000 yhdysvaltalaista, ja tämän päivän aikana aiottiin evakuoida saman verran lisää.

Kyproksella on vaikeuksia selviytyä evakuoitavien virrasta: saaren satamat ja lentokentät ovat täynnä Libanonista saapuvia uupuneita matkaajia kesken parhaan turistisesongin. Viranomaisten mukaan saarelle on saapunut Libanonista jo 60 000 ihmistä.

Muun muassa Yhdysvallat, Kanada ja Ruotsi yrittävät helpottaa Kyproksen taakkaa kuljettamalla osan kansalaisistaan lähipäivinä Turkin kautta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.