Mainos

Kyodo: Kim Jong Ilin poika yritti Japaniin väärällä passilla

Pohjois-Korean johtajan poika Kim Jong Nam on pidätetty Japanissa.

Kim tapasi EU-edustuston

Japanin maahanmuuttoviranomaiset ovat pidättäneet Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Ilin (kuvassa) vanhimman pojan, joka yritti saapua Japaniin väärällä passilla, kertoi japanilainen uutistoimisto Kyodo tänään.
Japanin pääministeri Junichiro Koizumi kertoi, että hallitus yrittää parhaillaan saada varmuuden pidätetyn henkilöydestä.

Uutistoimisto Kyodon mukaan pidätetty on sanonut olevansa Kim Jong Ilin vanhin poika Kim Jong Nam. Vastauksena kysymykseen, miksi hän oli tullut, hän vastasi Kyodon mukaan:

-Halusin vierailla Disneylandissa.

Tokion Disneyland on maailman suosituimpia huvipuistoja, jossa käy vuosittain yli 20 miljoonaa ihmistä.

29-vuotiaan Kim Jong Namin seurassa Japaniin saapui myös kaksi kolmissakymmenissä olevaa naista sekä nelivuotias poika. Heidän uskotaan olevan Kimin perheenjäseniä. Kim Jong Nam lensi Tokioon tiistaina Singaporesta Japan Airlinesin koneella. Hänellä oli Dominikaanisen tasavallan passi.

Kim opiskeli nuorempana japanin kieltä Japanissa. Hän ei japanilaisten uutistoimistojen mukaan halua jäädä nyt Japaniin. Kyodon mukaan Japanin viranomaiset suunnittelevat hänen lähettämistään Kiinaan.

Pidätettiin tiistaina

Japanin siirtolaisviranomaiset pidättivät hänet tiistaina, kun hän oli saapunut Singaporesta Tokion kansainväliselle lentokentälle väärennettyä Dominikaanisen tasavallan passia käyttäen, kertoivat japanilaiset uutistoimistot Jiji ja Kyodo.

-Olen Kim Jong Nam, kertoi uutistoimisto Kyodo miehen sanoneen poliisille kuulusteluissa. Kim Jong Nam on eteläkorealaislähteiden mukaan 30-vuotias ja Kim Jong Ilin sekä tämän toisen vaimon vanhin poika. Hänet tunnetaan tietokonefriikkinä. Hän on opiskellut myös Venäjällä ja Sveitsissä.

Eteläkorealainen professori Koh Yu Hwan sanoo Kimin olevan isänsä Kim Jong Ilin vahvin seuraajaehdokas.

Kim Jong Il puolestaan siirtyi kommunistisen Pohjois-Korean johtoon isänsä seuraajana 1994. Tiedot Kim Jong Ilin perheestä ja sukulaissuhteista ovat niukat, eikä tietoja ole pystytty luotettavasti varmistamaan.

Kim Jong Namin äiti oli tiettävästi entinen näyttelijä Sung Hye Rim. Kim Jong Ilillä kerrotaan olevan kolme lasta, joilla kaikilla on eri äiti.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.