Mainos

Kynttiläpalot työllistävät palokuntia

Pelastusviranomaiset pelkäävät, että kynttilöistä aiheutuneita tulipaloja syttyy tänä vuonna aiempiin vuosiin verrattuna entistä enemmän.

Palomiehet ovat syksyn aikana sammuttaneet jo 46 kynttiläpaloa. Viranomaiset arvelevat, että vuoden loppuun mennessä kynttilät aiheuttavat jopa yli 70 tulipaloa.

Suomen pelastusalan keskusjärjestön mukaan paras tapa välttää kynttiläpalot on olla jättämättä palavaa kynttilää hetkeksikään ilman valvontaa.

Ulkokynttilöitä ei saa polttaa terassilla, parvekkeella tai sisätiloissa. Myös lasten suosikit, tähtisadetikut, ovat yllättävän vaarallisia.

- Jos oikein huonolla tuurilla lapsen ulkoiluhaalariin osuu pari kipinää, vie alle kolmenkymmenentä sekuntia, kun haalari on täydessä liekissä ja lapsi todellisessa hengenvaarassa, kertoo rehtori Matti Waitinen Helsingin pelastuskoulusta.

Palovaroitin on nykyisin pakollinen kaikissa kodeissa. Paras sammutusväline on sammutuspeite.

Turvatekniikan keskus Tukes on saanut viime päivinä ilmoituksia räjähtäneistä LED-tuikkukynttilöistä. Moni on vahingossa sytyttänyt kynttilän tulitikulla palamaan luulleessaan sitä tavanomaiseksi tuikkukynttiläksi.

(MTV3)

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.