Mainos

Kymppimatkojen korvaukset maksuun

Ensimmäiset matkustajien korvaukset Kymppimatkojen konkurssista tulevat maksuun. Kuluttajavirastolle saapui kaikkiaan noin 3500 korvaushakemusta, joista 2131 on nyt ratkaistu.

Selvitetyssä ryhmässä ovat hakemukset, joissa haettiin korvausta matkan peruuntumisen vuoksi sekä lahjakorttisaatavat. Toisin sanoen nyt korvausta saavat ne, jotka olivat ehtineet maksaa matkansa joko osittain tai kokonaan, mutta eivät päässeet lähtemään Kymppimatkojen konkurssin vuoksi.

Nyt käsiteltyjen hakemusten laatijat saavat rahansa takaisin heti, kun vakuuden antajat pystyvät hoitamaan maksuliikenteen. Maksut pyritään saamaan kuluttajien tileille kesäkuun loppuun mennessä. Vielä käsittelemättä olevat hakemukset koskevat tilanteita, joissa matka keskeytyi. Nämä hakemukset on määrä tarkistaa ja laskea kesä-heinäkuun aikana, jotta korvauspäätökset voidaan tehdä viimeistään elokuussa.

Lainsäädäntö edellyttää, että Kymppimatkojen konkurssissa pitää ensin selvittää korvausvaatimusten kokonaismäärä. Tästä syystä korvauspäätöksiä ei ole voitu tehdä ja "laittaa maksuun" sitä mukaa, kun niitä käsitellään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.