Mainos

Kymppiluokan pakollisuus puhuttaa päättäjiä

Puolet koulupäättäjistä muuttaisi peruskoulun kymmenennen luokan pakolliseksi oppilaille, joilla ei ole tiedossa opiskelu- tai työpaikkaa. Näitä nuoria on noin 4000 vuodessa.

Joka vuosi peräti seitsemän prosenttia peruskoulun päättävistä ei jatka opintojaan.

Näiden noin 4000 nuoren kohtalo huolestuttaa myös kuukausi sitten raporttinsa julkaissutta globalisaatiotyöryhmää. Työryhmä esittikin peruskoulun kymppiluokkaa pakolliseksi niille, joilla ei ole opiskelupaikkaa tiedossa.

MTV:n uutiset kysyi yli 400 rehtorilta ja koulutoimenjohtajalta mielipidettä kymppiluokkien pakollisuudesta. Heistä vastasi 292. Puolet vastanneista eli 51 prosenttia kannatti pakollista kymppiluokkaa niille, joilla ei ole tiedossa opiskelu- tai työpaikkaa. 39 prosenttia vastusti esitystä.

- Olen hieman hämmästynyt, että noinkin suuri osa ei kannata, koska todella tämän 4000:n nuoren suhteen syrjäytymisvaara on hyvin suuri, sanoo globalisaatiotyöryhmän jäsen, Kauppa- ja teollisuusministeriön kansliapäällikkö Erkki Virtanen.

Myös opinto-ohjaaja Jutta Paananen Puistolan yläasteelta on huolissaan nuorten syrjäytymisestä, mutta pakollinen kymppiluokka arveluttaa.

- Työttömyydelle oltava muitakin ratkaisuja, pajakoulu, ohjattua työharjoittelua tai muuta sellaista, mutta en tiedä, voiko kaiken laittaa kymppiluokan otsikon alle.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 19.12.2004)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja