Mainos

Kymppi-Matkoista yli 2 200 korvaushakemusta

Kuluttajavirastoon on tähän mennessä tullut runsaat 2 200 korvaushakemusta lomailijoilta, joiden etelänmatkat peruuntuivat tai keskeytyivät matkatoimisto Kymppi-Matkojen konkurssin takia. Osa matkailijoista on kuitenkin vaarassa jäädä ilman korvauksia puutteellisten hakemusten vuoksi.

-Ennakkoarvio oli se, että korvaushakemuksia kertyisi noin 2 500. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että määrä saattaa nousta jopa 3 000:een, arvioi hakemuspinoa kokoava Leena Hermansson kuluttajavirastosta.

Korvaushakemusten viimeinen jättöpäivä on 15. tammikuuta. Kuluttajavirasto kehottaa käyttämään viraston omaa lomaketta, jolla epäonninen matkailija voi samalla vaatia saataviaan konkurssipesältä.
-Kaikille kuluttajille ei ole syntynyt selvää käsitystä siitä, millä tavoin heidän pitää itse olla aktiivisia saadakseen korvauksensa. Osa asiakkaista on käynyt Kymppi-Matkojen toimistossa jättämässä hyvin vapaamuotoisen lappusen, osa taas ei ole hoksannut olevansa korvauksiin oikeutettu, selvittää Hermansson.

Kuluttajavirasto korvaa konkurssin aiheuttamat rahalliset menetykset valmismatkalain velvoitteiden mukaan. Maksettaviksi tulevat siis muun muassa ylimääräiset majoitus- ja paluumatkakulut, korvaukset matkan keskeytymisestä sekä peruuntuneesta matkasta etukäteen maksettu maksu. Sen sijaan välillisiä kuluja, esimerkiksi kotiinpaluun viivästymisestä aiheutuneita ansionmenetyksiä, ei korvata. Korvaushakemukseen tulee liittää kuitit, mielellään alkuperäiset.

Hakemuskaavakkeita voi pyytää Kuluttajaviraston puhelinnumeroista 09-77267588, 09-77267565, 09-77267547 tai 09-77267571. Kuluttajavirasto maksaa korvaukset kevään mittaan Kymppi-Matkojen aikanaan tallettamasta lakisääteisestä takaussummasta. Takaus on 22 miljoonaa markkaa, minkä Kuluttajavirastossa arvioidaan hyvinkin riittävän korvauksiin.

Kymppi-Matkat jätti konkurssihakemuksensa viime lokakuun lopulla sen jälkeen, kun sen turkkilainen emoyhtiö Tursem oli mennyt konkurssiin. Tursem-ryhmään kuului seitsemän matkanjärjestäjää sekä kaksi lentoyhtiötä, jotka kuljettivat turisteja lähinnä Turkin eteläosaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.