Mainos

Kymmenten varusmiesten allergiareaktio yhä mysteeri - näitä epäillään

Syy kymmenten varusmiesten allergiseen reaktioon on yhä hämärän peitossa.

Peräti 60 alokasta sai allergisen reaktion viime viikolla merivoimien leirillä Hankoniemellä. Avuksi on kutsuttu ihotautien erikoislääkäri ja terveystarkastaja ottamaan maaperänäytteitä.

Puolustusvoimien infektiolääkäri Tuula Hannila-Handelbergin mukaan poikkeuksellisen laajan allergisen reaktion syyksi on useita epäilyjä.

– Viime keskiviikkona oli koko päivän kova sade ja varusmiehet hikoilivat täysissä varusteissa maastossa. Tutkimme sotilaslääketieteen keskuksessa sitä, voiko syy löytyä armeijan tehokkaista pesuaineista. Vaatteet eivät olleet uusia. Toinen varteenotettava tutkintalinja on maaperä, koska leiri pidettiin vanhalla teollisuusalueella. Terveystarkastaja on parhaillaan ottamassa näytteitä maastossa. Näytteistä selvitämme sitä, onko maastossa jotain kemikaaleja, joka selittäisi syyn, paljastaa Hannila-Handelberg.

Hannila-Handelbergin mukaan oireita on vieläkin muutamalla varusmiehellä, mutta suurin osa sai avun allergialääkkeistä. Varusmiesten leirillä mukana olleet sekä heidän kasarmilla paluunsa jälkeen käyttämät vaatteet ja varusteet on vaihdettu. Merivoimat ei eristänyt sairastuneita tai perunut varusmiesten lomia.

– Tutkinta kestää vielä. Usein löydämme luonnollisen syyn allergisiin reaktioihin, mutta joskus ne jäävät mysteeriksi. Koska tavallisesti allerginen reaktio tulee muutamalle eikä kymmenille varusmiehille kerrallaan, pyysin apua myös ihotautien erikoislääkäriltä.

Twitter: @RaijaKantomaa

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.