Mainos

Kymmenissä kunnissa lääkäripalkat yli sopimuksen

Kymmenet kunnat maksavat lääkäreille jo nyt sopimukset selvästi ylittävää palkkaa.

Neljäkymmenenyhden kunnan joukko hakee jo nyt lääkäreitä lupaamalla sopimuksia korkeampaa palkkaa. Viisitoista kuntaa on määritellyt tarkat korotukset - ne ovat yleensä 2000 - 6000 markkaa kuukaudessa. Lisäksi kaksikymmentäkuusi kuntaa ei ole täsmentänyt summaa mutta on valmiina neuvottelemaan korotuksista. Tiedot ilmenevät Lääkärilehden tämän vuoden virkailmoituksista.

Rovaniemen maalaiskunta mainostaa. Maksamme nuorille lääkäreille reilusti: kaikki saavat syrjäisyyskorotuksen. Peruspalkkaan lisää tulee viisitoista prosenttia.

Kihniön houkutus on jopa viiden tonnin ylimääräinen lisä. Ei raskaita päivystyksiä. Esimerkkejä on kymmeniä.

Mäntän terveyskeskuksessa Pirkanmaalla on pari virkaa auki. Hakemuksia on tullut nolla kappaletta.

-Olemme pyrkineet saamaan lääkäreitä eri keinoin, parantamaan työskentelyolosuhteita ja lisäksi rahallisin kannustein, sanoo Mäntän seudun terveyskeskuksen johtava ylilääkäri Kauko Koivisto.

Mänttä tarjoaa pari tuhatta markkaa yli virkaehtosopimuksen. Pitkä matka yliopistokaupunkeihin karsii kiinnostuneita.

-Terveyspalveluiden, lääkäripalveluiden tarve on lisääntymässä. Siihen nähden meillä on liian vähän lääkäreitä, Koivisto sanoo.

Tässä muutama esimerkki lisäpalkoista. Posio ei ole saanut lääkäreitä kuudentuhannen markan syrjäisyyslisästä huolimatta.

Lääkäriliiton keräämien virkailmoitusten mukaan sopimusten yli on tänä vuonna luvannut maksaa yhteensä neljäkymmentäyksi kuntaa ja kuntayhtymää.

Lääkärien etsiminen muistuttaa monilla paikkakunnilla jo nyt huutokauppaa. Kysymys on siitä, mikä kunta uskaltaa kirjoittaa suurimman palkkatarjouksen. Itäisellä Uudellamaalla Pornainen yrittää saada kahta lääkäriä - palkanlisästä voi neuvotella. Kunnanhallitus on joutunut hylkäämään hakemukset kohtuuttomina.

-Näiden lääkärien palkkavaatimukset olivat liian korkealla tasolla. Kunta ei voinut niitä yksinkertaisesti hyväksyä. Pyyntöinä oli 26 000-34 000 peruspalkka ja tietysti sen päälle toimenpidepalkkiot ja palvelulisät, Pornaisten kunnanjohtaja Erkki Pesonen kertoo.

Nyt Pornaisten kunta odottaa monen muun kunnan tapaan lääkärilakon lopputulosta ja sinnittelee poikkeusjärjestelyillä.

Työvoimaa etsivät myös yksityiset lääkäriasemat. Imatralainen lääkärikeskus on helmikuun alusta asti etsinut päivätyöhön suostuvaa yleislääkäriä. Neljänkymmenen tonnin tarjous on poikinut kaksi hakemusta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.