Mainos

Kymmenille ruokamyrkytys Oulussa?

Ympäristöviraston mukaan ruoanvalmistuksessa ei ole tapahtunut virhettä, eli perinteistä bakteerin aiheuttamaa ruokamyrkytystä ei epäillä. Taudin aiheuttajaksi epäillään noro-virusta.

Noin 70 ihmisen epäillään saaneen ruokamyrkytyksen Hönttämäen koulussa ja päiväkodissa Oulussa eilen. Myrkytyksen aiheuttajaksi epäillään noro-virusta.

- Epäilen noro-virustartuntaa, koska sitä on ollut Suomessa liikkeellä. Myös sairastuneiden oireet sekä taudin itämisaika passaavat siihen, kertoo johtava hygieenikko Maija Nurminen Oulun seudun ympäristövirastosta.

Noro-virus aiheuttaa oksentelua ja pahoinvointia. Toiset voivat myös ripuloida ja saada kuumetta. Oireet kestävät 1-2 vuorokautta.

Nurmisen mukaan ruoanvalmistuksessa ei ole tapahtunut virhettä eli perinteistä bakteerin aiheuttamaa ruokamyrkytystä ei epäillä. Fazer Amica toimitti ruuan Hönttämäen koululle ja päiväkodille. Eilen ateriaksi tarjottiin aluepäällikkö Marja-Liisa Kanniaisen mukaan kalapyöryköitä.

Nurmisen mukaan noro-virus on tarttuva. Sairastunut voi tartuttaa muita vielä viikon päästä. Tautia voi myös levittää käsissään sellainen henkilö, joka ei vielä ole itse saanut oireita.

- Tärkeintä on huolehtia käsihygieniasta aina ennen ruokailua ja ruuan valmistusta, muistuttaa Nurminen.

Ruuasta on otettu näytteet, mutta niistä ei voi virusta tutkia. Ulostenäytteillä varmistetaan, onko kyseessä noro-virusepidemia.

Koululle myös toimitetaan kyselykaavakkeita, joilla selvitetään, mitä ruokia kukin on syönyt. Näin pyritään jäljittämään mahdollinen viruksen välittäjäelintarvike.

Hönttämäen koulussa annetaan opetusta 1.-6.-luokille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.