Mainos

Kymmenien eurojen säästö löytyy helposti

LEHTIKUVA

Sähkösopimusten kilpailuttaminen on helppo tapa säästää rahaa. Sähkölaskussa kuluttaja maksaa niin sähköstä kuin sähkönsiirrostakin. Siirtoa ei voi, mutta sähkön hinnan voi ja kannattaa kilpailuttaa.

MTV:n nettitoimitus kilpailutti sekä 80-neliöisen sähkölämmitteisen kerrostalohuoneiston että 120-neliöisen omakotitalon sähkön. Molemmissa tapauksissa parhaan edun sai kaksivuotisella määräaikaisella sopimuksella. Kilpailutettavat kohteet sijaitsevat Helsingissä.

Molemmat asunnot ovat suorasähkölämmitteisiä, molemmissa asuu kolmihenkinen perhe. Molemmilla perheillä on astianpesukone, tiskikone, kuivausrumpu, sauna ja tavanomaiset kotielektroniikan laitteet kuten tietokone ja televisio. Omakotitalossa säästöä syntyisi sähköyhtiötä vaihtamalla 104 euroa vuodessa, jos ottaa kaksivuotisen määräaikaisen sopimuksen. Kerrostalohuoneistossa säästö olisi 56 euroa vuodessa.

Tarkkuutta kilpailuttamiseen

Jo yhdenkin muuttujan vaihtaminen vaikuttaa lopputulokseen. Eri sopimusmuodot antavat erilaisen tuloksen. Tässä tapauksessa suurimpiin säästöihin yllettiin määräaikaisilla sopimuksilla. Tietysti lopputulokseen vaikuttaa myös nykyinen sähköyhtiö, siis se mihin verrataan.

Kilpailuttaminen kannattaa tehdä mahdollisimman huolellisesti, jotta laskurin antama tulos olisi totuudenmukainen. Apuna on hyvä käyttää vanhoja sähkölaskuja, joista saa tietoa todellisesta kulutuksesta.

Muuta aiheeseen liittyvää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.