Mainos

Kymmeniätuhansia talouksia sähköttä Itä-Suomessa

Voimakas puuskittainen tuuli on katkonut sähkölinjoja eri puolilla Pohjois-Karjalaa ja Keski-Suomea. Alueen sähköyhtiöiden mukaan sähköttä on ollut pahimmillaan yli 80 000 taloutta.

Sähköyhtiö Savon Voiman mukaan Savon seudulla on tällä haavaa sähköttä noin 18 000 taloutta, kun pahimmillaan vailla sähköä oli jopa 32 000 taloutta.

Myös Pohjois-Karjalassa sähköttömiä talouksia on noin 32 000. Puita on kaatunut muun muassa autojen päälle ja Rautavaaralla tuulen kaatama puu on aiheuttanut maastopalon.

Pohjois-Karjalan Sähkön mukaan vikoja on lähes koko jakelualueella, mikä hidastaa korjaustöitä. Yhtiö arvioi, että vikoja ilmaantuu vielä lisää. Sääennusteen mukaan kova puuskittainen tuuli jatkuu alkuiltaan saakka.

Sähkövikoja paikannetaan Savossa

Savon Voiman mukaan sähkövikoja yritetään parhaillaan paikantaa ja korjata.

- Tässähän on hyvin tyypillisestä myrskytilanteesta kyse: puuta on kaatunut paljon johdoille ja ne ovat tietysti hajallaan ympäri aluetta. Vikojen paikantaminen on se, mitä me tässä vaiheessa teemme. Siihen me olemme asiakkaiden apua kaivanneet ja saaneetkin, että he ilmoittaisivat vikapaikkoja, kertoo Savon Voiman käyttöpäällikkö Pekka Miettinen.

Laajan alueen vuoksi osa korjaustöistä venyy todennäköisesti pitkälle huomisen puolelle.

- Tässä vaiheessa ei ole kauhean tarkkoja arvioita. Korjaukset riippuvat paljon siitä, minkälaisia vikoja paljastuu. Luulen, että jos tuuli rauhoittuu, niin olemme selvästi pienemmissä vikamäärissä aamuun mennessä, Miettinen arvioi.

- Ennen kuin viimeisetkin asiakkaat ovat saaneet sähköt, niin kyllä siihen aikaa menee. Pahimmassa tapauksessa, jos löytyy pahoja paikkoja, saattaa mennä useita päiviäkin.

Keski-Suomessa kaatuneita puita teillä

Vattenfallin mukaan Keski-Suomen alueella taas on sähköttä lähes 6 500 kotitaloutta.

Ongelmia on etenkin Saarijärven, Pyhäjärven sekä Laukaan alueilla.

Myös pelastuslaitoksella on riittänyt kiirettä puiden kaaduttua teille ja liikenteen tukkeeksi. Hälytyksiä on tullut etenkin Äänekosken ja Viitasaaren seuduilta.

Puita on kaatunut myös rautateille. Kuopion ja Pieksämäen välinen junaliikenne korvattiin illalla väliaikaisesti bussikuljetuksilla.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.