Mainos

Kymmeniätuhansia sotilaita vedetään Irakista

New York Times -lehden mukaan ulkomaisten joukkojen määrä Irakissa vähenee reilusti vuoden loppuun mennessä. Japani aikoo vetää omat joukkonsa maasta kokonaan jo kevääseen mennessä.

Ulkomaisten joukkojen määrä laskee Irakissa alle 100 000:n vuoden loppuun mennessä, kertoo sanomalehti New York Times.

Irakilainen turvallisuusneuvonantaja Mowaffak al-Rubaie sanoo lehdelle, että Yhdysvallat valmistautuu sotilaiden määrän nopeaan laskuun tämän vuoden aikana. Al-Rubaie johtaa irakilais-amerikkalaista komiteaa, joka suunnittelee lopullista vallansiirtoa. Hänen mukaansa vetäytymistä jatketaan kiivaasti myös vuonna 2007.

- Monikansallisten joukkojen puolella on aito halu poistua maasta niin pian kuin mahdollista, mutta niiden on oltava varmoja, että Irakin turvallisuusjoukot vastaavat vaatimuksia, Al-Rubaie huomautta.

Irakissa on tällä hetkellä noin 160 000 ulkomaista sotilasta. Heistä noin 140 000 on amerikkalaisia ja loput lähinnä brittejä, italialaisia ja puolalaisia.

Japanilaiset vetäytymässä jo kevään aikana

Japanilaiset joukot jättävät Irakin tämän vuoden toukokuun loppuun mennessä, kertoo puolestaan sanomalehti Sankei Shimbun.

Lehden lainaamien nimettömien lähteiden mukaan sotilaita aletaan kutsua kotiin maaliskuussa. Japanilla on Etelä-Irakissa kuutisensataa miestä lähinnä humanitaarisissa tehtävissä.

Japani pidensi joulukuussa Irak-operaatiotaan yhdellä vuodella. Silloin kaavailtiin vetäytymisen aloittamista vuoden puolivälissä.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.