Mainos

Kymmeniätuhansia mielenosoittajia kaduilla Italiassa

Italiassa kymmenettuhannet ihmiset ovat osallistuneet mielenosoituksiin hallituksen säästösuunnitelmia vastaan eri puolilla maata. Italian suurin ammattiliitto CGIL on julistanut maahan kahdeksan tunnin yleislakon.

CGIL:n johtaja Susanna Camusso sanoo säästöpaketin polkevan työntekijöiden oikeuksia. Säästösuunnitelma esimerkiksi heikentäisi irtisanomissuojaa. Myös opiskelijat osoittavat mieltään ammattiliittolaisten rinnalla.

Lakko on vaikeuttanut suuresti muun muassa julkista liikennettä, ja lentoja ja junavuoroja on peruttu. Roomassa tunnetuimmat turistinähtävyydet pysyivät kiinni.

Lakko on herättänyt myös kritiikkiä, sillä monen mielestä talousahdingossa kärvistelevässä maassa ei olisi varaa lakkoilla.

Sanomalehti Corriere della Seran mukaan vandalismiltakaan ei ole vältytty, ja esimerkiksi pankkikonttoreita on heitelty kananmunilla ja tahrittu maalilla.

Parlamentin ylähuone, senaatti, aloittaa yli 45 miljardin euron säästöpaketin käsittelyn iltapäivällä. Säästöistä on neuvoteltu pitkään, mutta monet suunnitellut säästötoimenpiteet ovat kaatuneet kiivaaseen vastustukseen.

BBC:n mukaan muun muassa suurituloisten veronkiristyksistä jouduttiin tinkimään kovaäänisen vastustuksen vuoksi. Vastalauseensa esittivät myös Italiassa suuria summia tienaavat jalkapalloilijat. Sen sijaan verolle joutuvat nyt esimerkiksi siirtolaisten kotimaihinsa tekemät rahansiirrot.

(MTV3 – STT – Reuters – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.