Mainos

Kymmeniä yhä kateissa Välimerellä

Yli 50 ihmistä on yhä kateissa pakolaislaivan kaaduttua Välimerellä Sisilian eteläpuolella eilen illalla. Tähän mennessä merestä on löydetty seitsemän ihmisen ruumiit.

Arviolta 70:tä ihmistä kuljettanut pieni pakolaisalus joutui huonoon säähän kansainvälisillä vesillä Italialle kuuluvan Lampedusan saaren lähettyvillä. Alus oli matkalla Italiaan. Kalastusalus oli ottanut ajelehtivan pakolaisaluksen hinaukseensa, mutta alus kaatui kuitenkin hiukan myöhemmin kovassa merenkäynnissä.

Yksitoista ihmistä saatiin pelastettua, mutta kova merenkäynti haittasi pelastustöitä. Pelastusoperaatioon otti osaa laivaston aluksia, kalastusveneitä ja helikopteri.

Kaksi hengissä selvinnyttä liberialaista kertoi, että Eurooppaan siirtolaisiksi pyrkineet matkustajat olivat lähteneet liikkeelle turkkilaisesta satamasta runsas viikko sitten. Eloonjääneiden mukaan aluksessa oli myös naisia ja lapsia. Italian sisäministeri Claudio Scajola kertoi viime kuussa, että yli 1300 laitonta siirtolaista on jo lähetetty kotimaahansa tämän vuoden aikana.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.