Mainos

Kymmeniä vihjeitä omituisesta nosturivarkaudesta

Poliisi on saanut muutamassa tunnissa kymmeniä vihjeitä omituisesta nosturivarkaudesta sen jälkeen, kun suuret vihjepalkkiot ja epäiltyjen kuvat julkistettiin tänä aamuna. Sjöman oy:n nosturiautot vietiin viime kuussa Suomesta kahdella eri matkustajalautalla, ja poliisi on julkaissut miehistä valvontakameran ottamat kuvat. Vihjepalkkio on 20 000 euroa per nosturi.

- Kamerajärjestelmiä selaamalla olemme saaneet selville, että nämä ovat ne henkilöt, jotka ovat nostureita kuljettaneet, sanoo tutkinnanjohtaja Kari Pasanen Helsingin poliisista

Epäillyistä on hyvin vähän tietoa: jäljet päättyvät lyhyeen, ja miehet matkustivat väärennetyillä passeilla. Poliisi ei tiedä ovatko epäillyt Suomen vai muun maan kansalaisia.

- Nimet tekaistuissa passeissa viittaavat Baltian maihin, sanoo Pasanen.

Nosturiautot vietiin Helsingistä Viroon 13. maaliskuuta illalla ja ajettiin seuraavan aamuyön aikana Latviaan. Samana aamuna nostureista on havainto Latviassa ja sen jälkeen: ei mitään.

- Vaikuttaa, että taustalla on ryhmä. Tilatulta työltä tämä vaikuttaa, ei kukaan ensin varasta nosturia ja sitten lähde niille etsimään ostajia, sanoo Pasanen.

Toinen nosturi vietiin Helsingin Katajanokalta lähteneellä Viking XPRS-aluksella ja toinen Länsisatamasta lähteneellä Tallink Superstarilla.

Poliisi kertoo tämänpäiväisten vihjeiden tulleen Suomesta. Osa soittajista on ollut epäiltyjen kanssa samoilla laivoilla. Osa soittajista on sanonut epäilevänsä, että ovat olleet epäiltyjen työkavereita.

- On tullut soittoja henkilöiltä, jotka ovat olleet eri firmoissa töissä ja muistelevat, että ovat olleet samalla työpaikalla, kertoo Pasanen.

Varastetut nosturit ovat punakeltaisia ja satojentuhansien eurojen arvoisia.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.