Mainos

Kymmeniä vapautettu "al-Qaidan kidutusleiristä" Irakissa

Yhdysvaltain armeijan upseeri kertoo, että armeijan vapauttamissa irakilaisvangeissa on merkkejä kidutuksesta.

Yhdysvaltain Irakin-joukot ovat ilmoittaneet vapauttaneensa irakilaissotilaiden kanssa kymmeniä vankeja al-Qaidan vankileiristä Irakissa.

- Vangeissa oli merkkejä kidutuksesta, kertoi everstiluutnantti Michael Donelly. Joukot löysivät vankileirin paikallisen vihjeen perusteella Bagdadin pohjoispuolelta läheltä Baquban kaupunkia. Vankeja oli 41. Vanginvartijat olivat paenneet.

Baquba sijaitsee seudulla, jossa al-Qaida-terroristiliike on ilmoittanut surmanneensa ja siepanneensa kymmeniä poliiseja. Al-Qaidaa epäillään myös siviilejä surmanneiden pommi-iskujen teosta seudulla.

Yhdysvaltain armeijan mukaan kymmenen amerikkalaissotilasta on saanut viime päivinä surmansa eri puolilla Irakia. Toukokuusta näyttää tulevan amerikkalaisille yksi sodan verisimmistä kuukausista.

Pääosin sunnien asuttamassa Salahaddin maakunnassa kuoli eilen neljä amerikkalaista sotilasta tienvarsipommin räjähdyksessä. Bagdadin eteläpuolella puolestaan räjähdys tappoi sotilaan, joka oli osallistumassa kapinallisten ja asekätköjen etsintöihin.

Muita kuolemaan johtaneita hyökkäyksiä tai räjähdyksiä on tapahtunut muun muassa Anbarin maakunnassa ja Bagdadissa.

Yli sata amerikkalaissotilasta on tähän mennessä saanut surmansa toukokuun aikana. Kaikkiaan amerikkalaisia on maaliskuun 2003 jälkeen kuollut yli 3400.

Presidentti George W. Bush arvioi aiemmin tällä viikolla, että taistelut saattavat kiihtyä Irakissa lähikuukausina. Lisää amerikkalaisia ja irakilaisia uhreja on hänen mukaansa odotettavissa. Bush toivoi Irakin hallitukselta edistysaskelia vastineeksi amerikkalaisten uhrauksista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.