Mainos

Kymmeniä uhreja Puolan halliturmassa

Näyttelyhallin katon epäillään sortuneen lumen painosta. Sadan ihmisen kerrotaan olevan yhä loukussa.

Puolan televisio kertoo kymmenien ihmisten kuolleen Etelä-Puolassa näyttelyhallin katon romahdettua. Toistaiseksi on vahvistettu 12 ihmisen kuolleen, ja lisäksi ainakin 80 on loukkaantunut. Raunioissa on yhä noin sata ihmistä.

Onnettomuus sattui Katowicen kaupungin lähellä. Turmahetkellä Chorzowin hallin sisällä oli poliisin mukaan satoja, mahdollisesti jopa tuhat ihmistä.

Loukkaantuneita on kuljetettu lähialueen sairaaloihin ambulansseilla sekä poliisi- ja paloautoilla. Lähiseutujen pelastusyksiköitä on tullut avustamaan loukkaantuneiden kuljettamisessa.

Pelastustoimien uskotaan jatkuvan läpi yön. Pelastustyötä tehdään 15 asteen pakkasessa, ja pelastustyöntekijät pelkäävät loukussa olevien altistuvan paleltumiselle.

Hallissa oli onnettomuuden sattuessa meneillään kirjekyyhkynäyttely.

Katto romahti poliisin mukaan lumen painosta. Myöhemmin illalla Puolan televisio torjui kuitenkin tiedon siitä, että raskas lumitaakka olisi romahduttanut näyttelyhallin katon.

Puola ei ole pyytänyt apua Suomelta

Sisäministeriön viestintäpäällikkö Kaija Uusisillan mukaan Puola ei ole toistaiseksi pyytänyt Suomelta apua Chorzowin halliturman johdosta.

Suomi voisi kutsun tullessa lähettää Puolaan pelastus- ja avustustoimintayksiköitä sekä pelastustoimen asiantuntijoita. Asiasta päättäisi kutsun tullessa sisäministeriö.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

(Kymmenen uutiset 28.01.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.