Mainos

Kymmeniä siviilejä siepattiin Bagdadissa

Noin viisikymmentä Bagdadissa toimivien eri kuljetusyhtiöiden työntekijää on otettu panttivangeiksi Irakissa. Tuhansia irakilaisia on siepattu Yhdysvaltojen reilut kolme vuotta kestäneen miehityksen aikana. Sieppaajat ovat yleensä islamistimilitantteja tai lunnaita kärkkyviä rikollisia.

Poliisin univormuihin pukeutuneet sieppaajat ottivat tänään jopa 50 ihmistä panttivangeiksi Bagdadissa Irakissa. Poliisi- ja sisäministeriölähteiden mukaan suurin osa siepatuista on Bagdadissa toimivien kuljetusyhtiöiden työntekijöitä.

Sieppaukset tehtiin keskellä päivää saman kadun varrella toimivissa yhtiöissä, jotka hoitavat kuljetuksia Syyriaan ja Jordaniaan. Se oli mitä ilmeisimmin huolellisesti valmisteltu operaatio.

Silminnäkijöiden mukaan sieppauksiin osallistui yhteensä 12 ajoneuvoa, joista kaksi kuljetti sieppaajia, ja kymmenen lava-autoa oli varattu panttivangeille. Epäselvyyttä lisäsi se, että sieppaajat käyttivät poliisin kommandojoukkojen univormuja. Irakin sisäministeriö kiisti, että sillä olisi mitään tekemistä sieppauksen kanssa.

Sieppaajien motiivista ei ollut tietoa, mutta rikollisjärjestöt sieppaavat Irakissa usein ihmisiä lunnaiden toivossa. Silminnäkijöiden mukaan sieppaajat ottivat ihmisiä mukaansa sattumanvaraisesti.

- He raahasivat mukanaan isän ja kaksi lasta, mutta jättivät äidin huutamaan kadulle, eräs silminnäkijä kertoi.

Tuhansia irakilaisia on siepattu viime vuosina. Sieppaajat ovat yleensä islamilaisia militantteja tai rikollisjoukkioita.

Irakissa kuoli tänään myös lähes 30 ihmistä erillisissä hyökkäyksissä. Vakavin isku tehtiin Bagdadissa. Yksitoista opiskelijaa kuoli, kun aseistautuneet miehet ampuivat opiskelijoita kuljettanutta pikkubussia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.