Mainos

Kymmeniä seurakuntien yhdistymishankkeita vireillä

Seurakuntien yhdistymishalut näyttävät vähitellen lisääntyvän. Kirkkohallituksen arvion mukaan vireillä on useita kymmeniä yhdistymishankkeita, joiden taustalla ovat yleensä seurakuntien talousvaikeudet. Tänä ja ensi vuonna yhdistymisiä toteutuu jo yhteensä parikymmentä.

Seurakuntien vapaaehtoinen yhdistymisinto on ollut samaa jankkausta kuin kunnissakin. Mutta nyt ilmasto on muuttumassa. Kirkkohallitus arvioi, että eri asteella on jopa kymmeniä yhdistymishankkeita. Tänä vuonna on toteutunut 14 yhdistymistä ja ensi vuoden alussa saman verran. Senkin jälkeen evankelisluterilaisia seurakuntia on vielä 550.

Entä mikä on sopiva määrä seurakuntia Suomeen?

- Sitä on hyvin vaikea lähteä määrittelemään, tottakai kirkossa joudutaan seuraamaan kuntapuolella tapahtuvaa kehitystä, pohtii Kuopion piispa Wille Riekkinen.

Pohjois-Pohjanmaalla Kestilän, Piippolan, Pulkkilan ja Pyhännän seurakunnat näyttävät mallia sekä kunnille että koko kirkolle yhdistymällä sovussa uudeksi Siikalatvan seurakunnaksi. Myös Kuopion piispalla on idea:

- Voisin hyvin kuvitella, että Iisalmen ja Varkauden alueella liittoutumaa saattaisi hyvinkin muodostua hyvällä tahdolla, Riekkinen pohtii.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 26.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.